Wat doet een SEO specialist?

Ontdek wat een SEO specialist doet.

In de digitale wereld van vandaag speelt SEO een cruciale rol in de online zichtbaarheid van je bedrijf. Maar wat doet een SEO specialist eigenlijk? Laten we dat eens nader bekijken.

SEO: Een korte uitleg

SEO, of zoekmachineoptimalisatie, omvat een reeks strategieën en technieken die zijn ontworpen om de zichtbaarheid van een website in de zoekresultaten van zoekmachines te verbeteren. Een SEO specialist is de persoon die deze strategieën en technieken toepast.

De taken van een SEO specialist

Een SEO specialist draagt op vele manieren bij aan je online succes. Hier zijn enkele van de belangrijkste taken:

1. Trefwoordonderzoek

Trefwoordonderzoek is een van de fundamenten van SEO. Een SEO specialist identificeert de trefwoorden en zinnen die je doelgroep gebruikt bij het zoeken naar producten of diensten zoals die van jou.

2. Optimalisatie van content

Een SEO specialist zorgt ervoor dat je content aantrekkelijk en nuttig is voor zowel je bezoekers als zoekmachines. Dit omvat het gebruik van relevante trefwoorden, het creëren van aantrekkelijke titels en meta-descriptions, en het zorgen voor leesbaarheid.

3. Technische SEO

Technische SEO omvat de optimalisatie van de technische aspecten van je website, zoals de laadsnelheid, mobielvriendelijkheid en de structuur van de website. Een SEO specialist zal ervoor zorgen dat je website snel, gebruiksvriendelijk en gemakkelijk te crawlen is voor zoekmachines.

4. Linkbuilding

Linkbuilding is een strategie om het aantal hoogwaardige inkomende links naar je website te verhogen, wat kan helpen om je autoriteit en ranking in zoekmachines te verbeteren.

Jouw partner in SEO

Bij Jictex hebben we jarenlange ervaring met SEO. We kunnen je helpen om je online zichtbaarheid te vergroten, meer verkeer naar je website te leiden en je conversieratio's te verbeteren.


Heb je vragen of wil je meer weten over wat wij als SEO specialist voor jouw bedrijf kunnen betekenen? Plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek in