Wat is CTR? En wat is het gemiddelde?

Uitleg over CTR betekenis, belang en gemiddelde in digitale marketing.

Woman Sharing Her Presentation with her Colleagues

Wat is CTR? En wat is het gemiddelde?

In de wondere wereld van SEO en digitale marketing, komen we verschillende acroniemen en vakjargon tegen. Een van die veelgebruikte termen is 'CTR', oftewel Click-Through-Rate. Maar wat betekent deze term eigenlijk? En wat is een gemiddelde CTR? Lees mee, want in deze blog leggen we het allemaal uit.

Wat is CTR?

CTR staat voor Click-Through Rate. Klinkt leuk, maar wat betekent het eigenlijk? Simpel gezegd, het is een ratio of percentage dat de hoeveelheid klikken toont die je pagina of advertentie heeft ontvangen, gedeeld door het aantal keer dat je inhoud werd getoond (ook wel ‘impressies’ genoemd). Dus als je advertentie 100 keer wordt getoond en 10 keer wordt aangeklikt, is de CTR 10%.

Waarom is het belangrijk?

CTR is een belangrijke metriek bij het meten van het succes van je online marketingcampagnes. Het is een goede indicator van hoe relevant en aantrekkelijk je advertenties of content zijn voor de mensen die deze zien. Hogere CTR betekent vaak dat je doelgroep jouw content interessant en relevant vindt.

Wat is het gemiddelde CTR?

Het antwoord op deze vraag ligt wat ingewikkelder. Het gemiddelde CTR is namelijk afhankelijk van meerdere factoren zoals de industrie, het type campagne, en het platform dat je gebruikt. Bijvoorbeeld, in Google Ads, ligt het gemiddelde CTR rond de 2%. Echter, top-performers kunnen een CTR van boven de 4% behalen. Voor email campagnes, ligt het gemiddelde CTR rond de 3%.

Merk op dat je CTR niet in een vacuüm bestaat. Het moet altijd in samenhang met andere metrieken zoals conversieratio's en ROI worden bekeken. Zoals eerder uiteengezet in onze blog "ROAS berekenen (Kosten per klik?)", is het essentieel om naar het volledige plaatje te kijken bij het evalueren van je online marketing prestaties.

Klaar om je CTR te verbeteren?

Of je nu een SEO specialist bent, een marketeer, of een ondernemer, het begrijpen en optimaliseren van je CTR is cruciaal in de digitale marketingwereld van vandaag. En mocht je hulp nodig hebben met je online marketing strategie of met het interpreteren van je CTR's, vergeet dan niet dat ons team van experts altijd klaar staat om je te helpen. Neem gerust contact met ons op via onze contactpagina of plan een vrijblijvend kennismakingsgesprek via de pagina kennismaken.

Laat ons je helpen om de groei van jouw onderneming te versnellen middels effectieve online marketing!