Wat is SEA marketing? Wij leggen het graag uit!

Een diepgaande gids over SEA Marketing en SEO optimalisatie.

Simple Workspace at Home

Welkom in de wereld van SEA Marketing!

Heb je wel eens gehoord over 'SEA marketing' en je afgevraagd wat dit nou precies is? Vraag je je misschien af hoe het jouw business kan versterken? Welnu, maak je klaar voor een diepe duik in de fascinerende wereld van Search Engine Advertising, want daar gaan we het vandaag over hebben!

Wat is SEA Marketing?

Als we het over SEA marketing hebben, spreken we over de adverterende tegenhanger van Search Engine Optimization (SEO). Deze twee vormen samen het hart van Search Engine Marketing (SEM), waarbij SEO zich meer richt op het organisch verkrijgen van verkeer en SEA gaat over betaalde reclame in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google.

Hoe werkt SEA Marketing?

Het proces van SEA werkt in wezen via biedingen op relevante 'trefwoorden' voor jouw business. Dit betekent dat jouw geadverteerde inhoud prominenter wordt weergegeven in de zoekresultaten wanneer iemand die specifieke trefwoorden gebruikt in hun zoekopdracht. De bijzonderheid van SEA is dat je alleen betaalt als iemand op je advertentie klikt, dit wordt ook wel cost-per-click (CPC) genoemd.

Zie het als een veiling, maar in plaats van antieke vazen of vintage auto's, bied je op trefwoorden. Hoe populairder het trefwoord, hoe hoger de 'cost-per-click'. Het is een soort evenwichtsoefening tussen de trefwoorden die relevant zijn voor jouw bedrijf en de trefwoorden die niet te veel kosten.

Geïntegreerde benadering van SEA en SEO

Het fijne aan SEO en SEA is dat ze hand in hand gaan. Door deze beide kanalen te gebruiken, maximaliseer je de zichtbaarheid van jouw bedrijf in de zoekresultaten, zowel organisch als betalend. Dit vergroot de kans dat de zoeker op jouw website terecht komt.

Kijk eens naar onze blog over Google ads uitbesteden of over hoe Google SEO werkt voor extra inzicht in dit onderwerp.

Je vraagt je misschien af: "Dit klinkt allemaal geweldig, maar hoe begin ik hieraan?". Wel, dat is waar Jictex in het plaatje komt!

Waarom Jictex?

Wij zijn een creatief en digitaal bureau die met onze data-gestuurde aanpak en doorlopend ontwikkelde strategieën jouw online aanwezigheid kan optimaliseren. Van het analyseren van de gegevens tot het implementeren van slimme systemen die resultaten opleveren, wij zijn jouw digitale partner in groei.

Klaar om jouw online impact te vergroten? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dompel jezelf onder in de wereld van SEO en SEA marketing en zie hoe jouw bedrijf kan groeien!