Wat is Affiliate Marketing?

Affiliate marketing is samenwerken met partners die jouw producten promoten voor commissie bij een verkoop.

Betekenis: Affiliate Marketing

Affiliate marketing is een vorm van online marketing waarbij een bedrijf samenwerkt met affiliates om producten of diensten te promoten in ruil voor een commissie. De affiliate plaatst unieke trackinglinks op hun website of social media kanalen, waarmee zij bezoekers doorverwijzen naar de website van het bedrijf. Wanneer een bezoeker via de affiliate link een aankoop doet, ontvangt de affiliate een percentage van de verkoop als commissie.

Hoe werkt Affiliate Marketing?

De basis van affiliate marketing is het opzetten van een partnerschap tussen een adverteerder (het bedrijf dat het product of dienst aanbiedt), een affiliate (de persoon of het bedrijf dat de producten promoot) en een netwerk (het platform dat de trackinglinks en commissiebetalingen beheert).

De adverteerder voorziet de affiliate van promotiemateriaal zoals banners, tekstlinks en productfeeds. De affiliate plaatst deze links op hun website of social media en promoot de producten aan hun volgers of bezoekers. Wanneer een bezoeker op de affiliate link klikt en een aankoop doet, wordt dit geregistreerd door het affiliate netwerk en ontvangt de affiliate een commissie.

Voordelen van Affiliate Marketing

Affiliate marketing biedt verschillende voordelen voor zowel adverteerders als affiliates. Voor adverteerders is het een kosteneffectieve manier om hun producten te promoten, aangezien zij alleen commissie betalen wanneer er daadwerkelijk een verkoop plaatsvindt. Daarnaast kunnen zij via affiliates een groter publiek bereiken en hun merkbekendheid vergroten.

Voor affiliates biedt affiliate marketing de mogelijkheid om geld te verdienen met het promoten van producten die aansluiten bij hun doelgroep. Zij hoeven geen eigen producten te ontwikkelen of voorraad bij te houden, maar kunnen wel profiteren van de commissies die zij ontvangen voor elke succesvolle verkoop.

Populaire Affiliate Marketing Programma's

Er zijn tal van affiliate marketing programma's beschikbaar in verschillende branches, van fashion en beauty tot tech en lifestyle. Enkele populaire affiliate programma's zijn bijvoorbeeld bol.com, Amazon Associates, en Coolblue. Deze programma's bieden affiliates de mogelijkheid om een breed scala aan producten te promoten en commissies te verdienen op basis van hun prestaties.

Of je nu een adverteerder bent die op zoek is naar nieuwe manieren om je producten te promoten, of een influencer die geld wil verdienen met het delen van producten die je leuk vindt, affiliate marketing kan een waardevolle toevoeging zijn aan je marketingstrategie. Door samen te werken met affiliates kun je je bereik vergroten, meer verkeer naar je website genereren en uiteindelijk meer verkopen realiseren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!