Wat is Ankertekst?

Ankertekst is de klikbare tekst in een hyperlink die de inhoud signaleert en SEO beïnvloedt.

Betekenis: Ankertekst

Ankertekst is een term die wordt gebruikt in de wereld van SEO en online marketing. Het verwijst naar de zichtbare tekst in een hyperlink. Wanneer je op een link klikt, wordt je doorverwezen naar een andere webpagina. De ankertekst is de tekst die je daadwerkelijk ziet en die vaak blauw en onderstreept is.

Waarom is Ankertekst belangrijk?

Ankertekst is belangrijk omdat het zoekmachines helpt te begrijpen waar de pagina waarnaar wordt gelinkt over gaat. Door relevante ankertekst te gebruiken, geef je zoekmachines als Google context over de inhoud van de pagina. Dit kan helpen bij het verbeteren van de ranking van je website in de zoekresultaten.

Voorbeelden van Ankertekst

Er zijn verschillende soorten ankertekst die je kunt gebruiken, afhankelijk van het doel van de link. Enkele voorbeelden zijn:

  • Exacte zoekwoorden: Dit zijn zoekwoorden die direct verband houden met de inhoud van de pagina waarnaar wordt gelinkt. Bijvoorbeeld: "Beste restaurants in Amsterdam".
  • Branded ankertekst: Dit is de naam van je merk of bedrijf als ankertekst. Bijvoorbeeld: "Nike" in plaats van "Klik hier".
  • Call-to-action: Dit zijn actiegerichte teksten die de lezer aansporen om actie te ondernemen. Bijvoorbeeld: "Koop nu!" of "Lees meer".

Tips voor het gebruik van Ankertekst

Om het meeste uit ankertekst te halen, zijn hier een paar tips die je kunt volgen:

  • Houd het relevant: Zorg ervoor dat de ankertekst relevant is voor de pagina waarnaar wordt gelinkt.
  • Vermijd generieke teksten: Probeer "Klik hier" of "Lees meer" te vermijden en kies voor specifiekere ankertekst.
  • Maak het natuurlijk: Zorg ervoor dat de ankertekst natuurlijk in de zin past en niet geforceerd overkomt.
  • Test verschillende varianten: Probeer verschillende soorten ankertekst uit om te zien wat het beste werkt voor jouw website.

Conclusie

Ankertekst is een belangrijk onderdeel van SEO en online marketing. Door relevante en doelgerichte ankertekst te gebruiken, kun je niet alleen zoekmachines helpen de inhoud van je pagina's te begrijpen, maar ook de gebruikerservaring verbeteren. Zorg ervoor dat je ankertekst zorgvuldig kiest en test om te zien welke varianten het beste werken voor jouw website.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!