Wat is Breadcrumbs?

Breadcrumbs zijn navigatielinks die helpen bij het traceren van het pad binnen een website van de homepage tot de huidige pagina.

Betekenis: Breadcrumbs

Breadcrumbs zijn een navigatiehulpmiddel op websites dat gebruikers helpt om te begrijpen waar ze zich bevinden binnen de site. Het zijn een reeks links die de hiërarchie van de pagina laten zien, beginnend bij de startpagina en eindigend bij de huidige pagina. Breadcrumbs worden vaak bovenaan een pagina weergegeven en zijn meestal horizontaal georiënteerd.

Waarom het 'Breadcrumbs' heet

De term 'Breadcrumbs' is afgeleid van het sprookje van Hans en Grietje, waarin de kinderen broodkruimels achterlaten om hun weg terug te vinden uit het bos. Op dezelfde manier helpen Breadcrumbs gebruikers om hun weg te vinden op een website door hen een pad te tonen van waar ze vandaan komen.

Voordelen van Breadcrumbs

Breadcrumbs bieden verschillende voordelen voor zowel gebruikers als website-eigenaren. Voor gebruikers maken Breadcrumbs het gemakkelijker om te navigeren en te begrijpen waar ze zich bevinden. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en de kans verkleinen dat gebruikers verdwalen op de website.

Voor website-eigenaren kunnen Breadcrumbs helpen om de interne linkstructuur van de site te verbeteren. Door een duidelijk pad te tonen van de startpagina naar de huidige pagina, kunnen Breadcrumbs helpen om de autoriteit van pagina's te verhogen en de indexering van zoekmachines te verbeteren.

Soorten Breadcrumbs

Er zijn verschillende soorten Breadcrumbs die op websites kunnen worden gebruikt, waaronder:

  • Pad Breadcrumbs: Deze tonen de hiërarchie van de pagina, beginnend bij de startpagina.
  • Attribuut Breadcrumbs: Deze tonen de attributen van een product of pagina, zoals categorieën of tags.
  • Geschiedenis Breadcrumbs: Deze tonen de recente pagina's die de gebruiker heeft bezocht.

Hoe Breadcrumbs toe te voegen aan een website

Het toevoegen van Breadcrumbs aan een website kan op verschillende manieren worden gedaan, afhankelijk van het gebruikte contentmanagementsysteem (CMS) of de websitebouwer. In de meeste gevallen kunnen Breadcrumbs handmatig worden toegevoegd aan de HTML-code van een website of kunnen ze worden geïmplementeerd met behulp van plugins of extensies.

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat Breadcrumbs consistent en duidelijk worden weergegeven op alle pagina's van de website, zodat gebruikers gemakkelijk kunnen navigeren en begrijpen waar ze zich bevinden.

Conclusie

Breadcrumbs zijn een handig navigatiehulpmiddel op websites dat gebruikers helpt om hun weg te vinden en de hiërarchie van de site te begrijpen. Door een duidelijk pad te tonen van de startpagina naar de huidige pagina, kunnen Breadcrumbs de gebruikerservaring verbeteren en de interne linkstructuur van de site versterken. Het toevoegen van Breadcrumbs aan een website kan eenvoudig worden gedaan en biedt vele voordelen voor zowel gebruikers als website-eigenaren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!