Wat is Canonical?

Canonical URL helpt duplicate content te vermijden en de SEO van webpagina's te verbeteren door de voorkeursversie aan te duiden.

Betekenis: Canonical

Een Canonical URL is de URL die wordt beschouwd als de originele bron van content op een website. Het is een belangrijk concept binnen zoekmachineoptimalisatie (SEO) omdat het helpt om duplicate content te voorkomen en de autoriteit van een pagina te behouden.

Wanneer een website meerdere versies van dezelfde content heeft, kan dit problemen veroorzaken voor zoekmachines zoals Google. Ze weten dan niet welke versie ze moeten indexeren en welke versie de meest relevante is voor gebruikers. Dit kan leiden tot lagere rankings en minder organisch verkeer naar de website.

Door een Canonical URL in te stellen, geef je aan welke versie van de content de voorkeursversie is. Dit kan de originele URL zijn of een andere versie die je wilt markeren als de Canonical. Zo zorg je ervoor dat zoekmachines begrijpen welke pagina ze moeten indexeren en welke versie ze moeten tonen in de zoekresultaten.

Voordelen van Canonical URLs

Het gebruik van Canonical URLs heeft verschillende voordelen voor een website:

  • Voorkomen van duplicate content: Door een Canonical URL in te stellen, voorkom je dat zoekmachines meerdere versies van dezelfde content indexeren. Dit helpt om de autoriteit van de pagina te behouden en te voorkomen dat de rankings worden geschaad.
  • Verbeteren van de gebruikerservaring: Door de Canonical URL duidelijk aan te geven, zorg je ervoor dat gebruikers de juiste versie van de content te zien krijgen. Dit kan de gebruikerservaring verbeteren en ervoor zorgen dat ze de informatie vinden die ze zoeken.
  • Consolideren van linkwaarde: Als er meerdere versies van dezelfde content zijn, kan de linkwaarde worden verdeeld over deze pagina's. Door een Canonical URL in te stellen, zorg je ervoor dat alle links naar verschillende versies worden geconsolideerd naar de Canonical versie, waardoor deze meer autoriteit krijgt.

Al met al is het gebruik van Canonical URLs een belangrijke SEO-praktijk die kan helpen om de prestaties van een website te verbeteren en problemen met duplicate content te voorkomen. Het is een eenvoudige maar effectieve manier om zoekmachines te laten weten welke versie van de content de voorkeursversie is en zo de vindbaarheid van de website te optimaliseren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!