Wat is Canonical Url?

Een Canonical Url geeft aan welke webpagina-versie de voorkeur heeft ter voorkoming van duplicate content voor SEO.

Betekenis: Canonical Url

Een Canonical Url is een HTML-link element dat wordt gebruikt om aan zoekmachines aan te geven welke versie van een webpagina de voorkeursversie is. Dit is vooral handig bij pagina's met vergelijkbare content, zoals productpagina's met verschillende sorteer- of filteropties. Door een Canonical Url toe te voegen, voorkom je dat zoekmachines deze pagina's als duplicate content zien en helpt het bij het verbeteren van de SEO van je website.

Stel je voor dat je een webshop hebt met een productpagina voor een rode jurk. Deze pagina kan ook worden gefilterd op maat, prijs of merk, waardoor er meerdere URL's ontstaan die allemaal dezelfde rode jurk laten zien. Om te voorkomen dat zoekmachines deze pagina's als aparte pagina's zien, voeg je een Canonical Url toe die verwijst naar de oorspronkelijke productpagina van de rode jurk. Zo geef je aan dat dit de belangrijkste versie is en voorkom je dat de waarde van de pagina's wordt verdeeld.

Het toevoegen van een Canonical Url is vooral belangrijk voor grote websites met veel pagina's die vergelijkbare content bevatten. Het helpt zoekmachines om de juiste pagina te indexeren en te tonen in de zoekresultaten. Dit kan uiteindelijk leiden tot een betere ranking en meer organisch verkeer naar je website.

Voordelen van Canonical Url's

Het gebruik van Canonical Url's heeft verschillende voordelen voor je website en SEO-strategie. Hier zijn een paar redenen waarom het toevoegen van Canonical Url's belangrijk is:

  • Vermindert duplicate content: Door Canonical Url's toe te voegen, voorkom je dat zoekmachines meerdere versies van dezelfde pagina indexeren, wat kan leiden tot straffen in de zoekresultaten.
  • Verbeterde SEO: Door de juiste pagina aan te geven als de voorkeursversie, help je zoekmachines om de pagina te indexeren en te ranken voor relevante zoektermen.
  • Betere gebruikerservaring: Canonical Url's zorgen ervoor dat gebruikers de juiste pagina te zien krijgen in de zoekresultaten, wat de gebruikerservaring en het vertrouwen in je website verbetert.
  • Efficiëntere crawl budget: Door zoekmachines te helpen bij het identificeren van de belangrijkste pagina's, wordt het crawl budget efficiënter gebruikt en worden belangrijke pagina's vaker gecrawld en geïndexeerd.

Kortom, Canonical Url's zijn een essentieel onderdeel van een goede SEO-strategie en kunnen helpen bij het optimaliseren van de vindbaarheid en zichtbaarheid van je website in zoekmachines. Door de juiste Canonical Url's toe te voegen aan je pagina's, zorg je ervoor dat zoekmachines de juiste content indexeren en tonen aan gebruikers, wat uiteindelijk kan leiden tot meer organisch verkeer en betere resultaten voor je website.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!