Wat is Cashflow?

Cashflow geeft inzicht in de geldstroom van een bedrijf, belangrijk voor financiële gezondheid en investeringsbeslissingen.

Betekenis: Cashflow

Cashflow is een term die vaak wordt gebruikt in de financiële wereld en verwijst naar de hoeveelheid geld die een bedrijf binnenkomt en verlaat gedurende een bepaalde periode. Het is een belangrijke indicator voor de financiële gezondheid van een onderneming en geeft inzicht in de liquiditeit en solvabiliteit.

Waarom is Cashflow belangrijk?

Een positieve cashflow betekent dat er meer geld binnenkomt dan er uitgaat, wat aangeeft dat een bedrijf in staat is om zijn rekeningen te betalen, investeringen te doen en groei te realiseren. Een negatieve cashflow daarentegen kan wijzen op financiële problemen en liquiditeitsproblemen.

Soorten Cashflow

Er zijn verschillende soorten cashflow, waaronder operationele cashflow, investeringscashflow en financieringscashflow. Operationele cashflow heeft betrekking op de dagelijkse activiteiten van een bedrijf, terwijl investeringscashflow betrekking heeft op investeringen in activa. Financieringscashflow heeft te maken met de financiering van een bedrijf, zoals leningen en uitgifte van aandelen.

Hoe wordt Cashflow berekend?

De cashflow van een bedrijf kan worden berekend door de inkomsten uit operationele activiteiten te verminderen met de uitgaven. Deze berekening geeft een goed beeld van hoe een bedrijf presteert en of het in staat is om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen.

Belang voor investeerders

Voor investeerders is de cashflow van een bedrijf een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het nemen van beleggingsbeslissingen. Een gezonde cashflow kan wijzen op een stabiel en winstgevend bedrijf, terwijl een negatieve cashflow kan duiden op problemen en risico's.

Conclusie

Cashflow is een essentieel concept in de financiële wereld en biedt waardevolle inzichten in de financiële gezondheid van een bedrijf. Het stelt investeerders, managers en analisten in staat om de prestaties van een onderneming te beoordelen en te bepalen of deze levensvatbaar is op de lange termijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!