Wat is Cms?

Cms staat voor content management systeem, waarmee je websites kan bouwen en beheren zonder codering.

Betekenis: Cms

Stel je voor dat je een digitaal huis bouwt, waarbij elke pagina een kamer is en elke blogpost een meubelstuk. Het cms, ofwel content management systeem, is dan je gereedschapskist. Het helpt je om zonder technische kennis je website te bouwen, in te richten en te onderhouden. Een cms is software die je gebruikt om content te creëren, te beheren en te publiceren op het internet. Het mooie is dat je geen codeerkunsten nodig hebt om je website er professioneel uit te laten zien.

Waarom een Cms gebruiken?

Voordat cms'en gemeengoed werden, moest je als webmaster HTML, CSS en mogelijk zelfs JavaScript beheersen om een website te kunnen bijwerken. Met een cms wordt dit technische aspect veel eenvoudiger gemaakt. Het biedt een gebruiksvriendelijke interface waarin je teksten kunt schrijven, afbeeldingen kunt uploaden en de lay-out van je site kunt aanpassen, allemaal zonder een regel code aan te raken. Dit maakt het voor iedereen mogelijk om een website te beheren, van kleine bloggers tot grote bedrijven.

Populaire Cms-platformen

Er zijn talloze cms-platformen beschikbaar, elk met hun eigen kenmerken en voordelen. WordPress is verreweg het meest populaire cms ter wereld, bekend om zijn flexibiliteit en grote gemeenschap. Andere bekende namen zijn Joomla, Drupal en Magento, die elk geschikt zijn voor verschillende soorten websites en gebruikersbehoeften. Van eenvoudige blogs tot complexe e-commerce sites, er is een cms dat bij jouw project past.

Voordelen van een Cms


     

     

     

     

     


Is een Cms de juiste keuze voor jou?

Het kiezen van het juiste cms is afhankelijk van je behoeften. Heb je een eenvoudige website nodig, dan kan een basis cms volstaan. Voor complexere sites met veel gebruikers of specifieke functionaliteiten kun je beter uitkijken naar een geavanceerder systeem. Denk goed na over wat je nodig hebt voordat je een keuze maakt. Maar één ding is zeker: met een cms wordt het beheren van je online aanwezigheid een stuk eenvoudiger en leuker.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!