Wat is Dofollow?

Dofollow-links zijn hyperlinks die zoekmachines gebruiken om linkwaarde door te geven, wat SEO en ranking bevordert.

Betekenis: Dofollow

Een Dofollow-link is een type hyperlink dat zoekmachines toestaat om de linkwaarde door te geven aan de doellink. Dit betekent dat wanneer een website een Dofollow-link plaatst naar een andere website, deze link de ranking van de doellink positief kan beïnvloeden in de zoekresultaten.

Waarom zijn Dofollow-links belangrijk?

Dofollow-links spelen een belangrijke rol in zoekmachineoptimalisatie (SEO). Ze helpen zoekmachines zoals Google om de autoriteit en relevantie van een website te bepalen op basis van het aantal kwalitatieve Dofollow-links dat naar die website verwijst. Hoe meer hoogwaardige Dofollow-links een website heeft, hoe hoger deze kan scoren in de zoekresultaten.

Hoe onderscheid je een Dofollow-link van een Nofollow-link?

Naast Dofollow-links bestaan er ook Nofollow-links. Het verschil tussen deze twee types links zit hem in de HTML-code. Een Dofollow-link heeft geen speciale tag en wordt standaard gevolgd door zoekmachines. Een Nofollow-link daarentegen bevat de 'rel="nofollow"' tag, waardoor zoekmachines de link niet volgen en dus geen linkwaarde doorgeven.

Hoe krijg je meer Dofollow-links naar je website?

Er zijn verschillende strategieën die je kunt toepassen om meer Dofollow-links naar je website te krijgen. Een van de meest effectieve manieren is het creëren van waardevolle en relevante content die andere websites willen delen en naar willen linken. Daarnaast kun je actief samenwerken met andere websites, bijvoorbeeld door gastblogs te schrijven of linkruil aan te gaan.

Conclusie

Dofollow-links zijn een essentieel onderdeel van SEO en kunnen helpen om de online zichtbaarheid en ranking van een website te verbeteren. Door te focussen op het verkrijgen van kwalitatieve Dofollow-links en een goede linkbuildingstrategie te hanteren, kun je de autoriteit en relevantie van je website versterken en hoger scoren in de zoekresultaten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!