Wat is Doorway Page?

Doorway Page: speciaal geoptimaliseerde webpagina om verkeer naar hoofdwebsite te leiden, vaak gezien als black-hat SEO.

Betekenis: Doorway Page

Een Doorway Page is een webpagina die specifiek is geoptimaliseerd om hoog te scoren in zoekmachines voor bepaalde zoekwoorden of zoektermen. Deze pagina's zijn bedoeld om bezoekers door te sturen naar een andere pagina, vaak de hoofdwebsite van een bedrijf of organisatie. Doorway Pages worden soms ook wel Gateway Pages, Bridge Pages of Entry Pages genoemd.

Doorway Pages worden vaak gebruikt als onderdeel van een SEO-strategie om meer verkeer naar een website te genereren. Ze zijn meestal geoptimaliseerd voor specifieke zoekwoorden of zoektermen en bevatten vaak weinig waardevolle inhoud voor de bezoekers. In plaats daarvan zijn ze gericht op het manipuleren van zoekmachines om hoger te scoren in de zoekresultaten.

Het gebruik van Doorway Pages is echter omstreden en wordt vaak beschouwd als een vorm van black-hat SEO. Zoekmachines zoals Google hebben richtlijnen opgesteld die het gebruik van Doorway Pages ontmoedigen en kunnen websites bestraffen die hier misbruik van maken.

Het is belangrijk om te onthouden dat zoekmachines zoals Google streven naar het tonen van relevante en waardevolle inhoud aan gebruikers. Doorway Pages kunnen het gebruikerservaring negatief beïnvloeden door bezoekers te misleiden of door te sturen naar pagina's die niet relevant zijn voor hun zoekopdracht.

Hoewel het verleidelijk kan zijn om Doorway Pages te gebruiken als een snelle manier om verkeer naar een website te genereren, is het belangrijk om te onthouden dat dit op de lange termijn schadelijk kan zijn voor de reputatie van een website en de relatie met zoekmachines.

Als je een effectieve SEO-strategie wilt opbouwen, is het beter om te focussen op het creëren van hoogwaardige en relevante inhoud die waarde toevoegt voor je doelgroep. Door te investeren in content van hoge kwaliteit en het volgen van de richtlijnen van zoekmachines, kun je op de lange termijn duurzame resultaten behalen en een sterke online aanwezigheid opbouwen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!