Wat is Dynamic Currency Conversion?

Dynamic Currency Conversion stelt kaarthouders in staat transacties om te rekenen naar hun eigen valuta tijdens buitenlandse aankopen.

Betekenis: Dynamic Currency Conversion

Dynamic Currency Conversion (DCC) is een handige service die wordt aangeboden aan reizigers die in het buitenland aankopen doen met hun creditcard of betaalpas. Met DCC kunnen klanten ervoor kiezen om de transactie in hun eigen valuta te laten omrekenen in plaats van de lokale valuta van het land waar ze zich bevinden.

Hoe werkt Dynamic Currency Conversion?

Wanneer een klant een aankoop doet in een vreemde valuta en ervoor kiest om DCC te gebruiken, wordt het bedrag van de transactie omgerekend naar de valuta van de kaarthouder op het moment van de aankoop. Dit stelt de klant in staat om de exacte kosten van de transactie te zien in hun eigen valuta, waardoor ze beter kunnen begrijpen hoeveel ze uitgeven.

De omrekeningskoers die wordt gebruikt bij DCC-transacties wordt meestal bepaald door de kaartnetwerken of de financiële instelling die de kaart uitgeeft. Het kan echter voorkomen dat de omrekeningskoers die wordt aangeboden bij DCC-transacties minder gunstig is dan de koers die de klant zou krijgen als de transactie in de lokale valuta zou worden verwerkt.

Voordelen van Dynamic Currency Conversion

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van Dynamic Currency Conversion. Ten eerste biedt het gemak aan reizigers die niet bekend zijn met de lokale valuta en liever in hun eigen valuta willen zien hoeveel ze uitgeven. Dit kan helpen om verrassingen bij het bekijken van de creditcardafschriften te voorkomen.

Bovendien kan DCC transparantie bieden over de wisselkoersen en eventuele kosten die in rekening worden gebracht voor valutaomzetting. Dit stelt klanten in staat om weloverwogen beslissingen te nemen over hoe ze hun geld uitgeven tijdens het reizen.

Nadelen van Dynamic Currency Conversion

Hoewel DCC enkele voordelen biedt, zijn er ook enkele nadelen waarmee reizigers rekening moeten houden. Een van de belangrijkste nadelen is dat de omrekeningskoers die wordt gebruikt bij DCC-transacties mogelijk minder gunstig is dan de koers die de klant zou krijgen als de transactie in de lokale valuta zou worden verwerkt.

Bovendien kunnen sommige handelaren extra kosten in rekening brengen voor het gebruik van DCC, waardoor de totale kosten van de transactie kunnen toenemen. Het is daarom belangrijk voor klanten om de voorwaarden en kosten van DCC te begrijpen voordat ze ervoor kiezen om deze service te gebruiken.

Conclusie

Dynamic Currency Conversion kan een handige service zijn voor reizigers die graag in hun eigen valuta willen zien hoeveel ze uitgeven tijdens het winkelen in het buitenland. Het biedt transparantie en gemak, maar het is belangrijk om de mogelijke kosten en nadelen van DCC te begrijpen voordat je ervoor kiest om deze service te gebruiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!