Wat is Google Mobile Friendly?

Een website die goed werkt op mobiele apparaten, met gebruiksvriendelijke elementen voor een klein scherm en betere zoekresultaten.

Betekenis: Google Mobile Friendly

Google Mobile Friendly is een term die wordt gebruikt om aan te geven dat een website goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, zoals smartphones en tablets. Dit houdt in dat de website gemakkelijk te gebruiken is op een klein scherm, met goed leesbare tekst, afbeeldingen die goed worden weergegeven en knoppen die makkelijk te bedienen zijn met een touchscreen.

Google hecht veel waarde aan de gebruikerservaring van mobiele gebruikers en beloont websites die mobielvriendelijk zijn met een hogere positie in de zoekresultaten. Dit betekent dat als jouw website niet goed geoptimaliseerd is voor mobiele apparaten, je waarschijnlijk lager zal scoren in de zoekresultaten en dus minder bezoekers zal trekken.

Om te controleren of jouw website Google Mobile Friendly is, kan je gebruik maken van de Mobile-Friendly Test van Google. Deze tool analyseert jouw website en geeft aan of deze voldoet aan de criteria voor mobielvriendelijkheid. Als dit niet het geval is, zal de tool ook suggesties geven voor verbeteringen die je kan doorvoeren.

Het optimaliseren van jouw website voor mobiele apparaten is dus van groot belang voor de vindbaarheid en gebruiksvriendelijkheid van jouw site. Zorg ervoor dat jouw website snel laadt op mobiele apparaten, dat de content goed leesbaar is zonder te hoeven zoomen en dat alle functionaliteiten goed werken op een touchscreen.

Door te investeren in een mobielvriendelijke website, kan je niet alleen meer bezoekers aantrekken, maar ook zorgen voor een betere gebruikerservaring en hogere conversie. Dus zorg ervoor dat jouw website Google Mobile Friendly is en profiteer van de voordelen die dit met zich meebrengt!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!