Wat is Gross?

Gross refers to a total amount before any deductions or expenses are subtracted, as in income, profit, or sales.

Betekenis: Gross

De term 'gross' wordt vaak gebruikt in verschillende contexten, maar over het algemeen verwijst het naar een totaalbedrag voordat er kosten of aftrekkingen zijn gedaan. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt in de context van bruto-inkomen, brutowinst of brutoverkoop. Het tegenovergestelde van 'gross' is 'netto', wat het bedrag aangeeft na aftrek van kosten of belastingen.

Bruto-inkomen

Bruto-inkomen is het totale bedrag dat een persoon verdient voordat er belastingen of andere aftrekposten worden gedaan. Dit kan onder meer salaris, bonussen, commissies en andere vormen van inkomen omvatten. Het bruto-inkomen is het bedrag dat wordt vermeld op een loonstrookje voordat er belastingen en andere inhoudingen worden gedaan.

Brutowinst

Brutowinst is het totale bedrag aan inkomsten dat een bedrijf genereert uit de verkoop van goederen of diensten, minus de kosten van die goederen of diensten. Het is een belangrijke indicator van de winstgevendheid van een bedrijf en kan worden gebruikt om de efficiëntie van de bedrijfsvoering te beoordelen. Brutowinst is het bedrag dat overblijft nadat de kosten van de verkochte goederen zijn afgetrokken van de totale inkomsten.

Brutoverkoop

Brutoverkoop verwijst naar het totale bedrag aan verkopen dat een bedrijf genereert voordat er kortingen, retourzendingen of andere aftrekposten worden gedaan. Het is het totale bedrag aan inkomsten dat wordt gegenereerd uit de verkoop van goederen of diensten, voordat eventuele kosten of aftrekkingen in mindering worden gebracht. Brutoverkoop kan worden gebruikt als een maatstaf voor de algehele verkoopprestaties van een bedrijf.

Conclusie

Al met al is 'gross' een term die wordt gebruikt om het totale bedrag aan te geven voordat er kosten of aftrekkingen worden gedaan. Of het nu gaat om bruto-inkomen, brutowinst of brutoverkoop, het geeft een overzicht van het totale bedrag voordat verdere berekeningen worden gemaakt. Het begrijpen van het verschil tussen bruto- en nettobedragen is essentieel voor zowel individuen als bedrijven om hun financiën effectief te beheren en hun prestaties te evalueren.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!