Wat is Hreflang?

Hreflang is een HTML-attribuut dat de taal en regio van webpagina's specificeert voor een betere weergave in zoekmachines.

Betekenis: Hreflang

Hreflang is een attribuut dat wordt gebruikt in HTML om aan te geven in welke taal en regio de content van een webpagina is geschreven. Dit attribuut wordt voornamelijk gebruikt in meertalige websites om zoekmachines te helpen begrijpen welke versie van een pagina moet worden weergegeven aan gebruikers die zoeken in een specifieke taal of regio.

Waarom is Hreflang belangrijk?

Het gebruik van hreflang is belangrijk voor websites die content aanbieden in meerdere talen of regio's. Zonder hreflang attributen kan het voorkomen dat zoekmachines de verkeerde versie van een pagina tonen aan gebruikers, wat kan leiden tot een slechtere gebruikerservaring en lagere rankings in de zoekresultaten.

Hoe werkt Hreflang?

Om hreflang correct te implementeren, moet je aangeven welke taal en regio de content van een bepaalde pagina heeft. Dit wordt gedaan door het hreflang attribuut toe te voegen aan de <link> tag in de <head> sectie van de HTML-code van de pagina. Het attribuut bevat een code die de taal en regio aanduidt, zoals "nl" voor Nederlands of "en-us" voor Engels (Verenigde Staten).

Voordelen van het gebruik van Hreflang

Het correct implementeren van hreflang attributen heeft verschillende voordelen voor een website. Het helpt zoekmachines om de juiste versie van een pagina weer te geven aan gebruikers die zoeken in een specifieke taal of regio. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring, hogere klikfrequenties en uiteindelijk meer verkeer naar de website.

Best practices voor het gebruik van Hreflang

Om ervoor te zorgen dat hreflang correct wordt geïmplementeerd, zijn er een aantal best practices die je kunt volgen. Zorg ervoor dat de hreflang attributen op elke pagina van de website consistent worden toegepast en dat ze verwijzen naar de juiste taal- en regioversies van de content. Test ook regelmatig of de hreflang attributen correct werken en of de juiste pagina's worden weergegeven in de zoekresultaten.

Conclusie

Hreflang is een belangrijk attribuut in HTML voor websites met meertalige content. Door het correct implementeren van hreflang attributen, kun je zoekmachines helpen om de juiste versie van een pagina weer te geven aan gebruikers in verschillende talen en regio's. Dit kan leiden tot een betere gebruikerservaring en hogere rankings in de zoekresultaten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!