Wat is Meme?

Een meme is een virale humoristische afbeelding, video of tekst die zich online snel verspreidt.

Betekenis: Meme

een meme is een grappige afbeelding, video of tekst die zich snel verspreidt op het internet. het kan gaan om een herkenbare situatie, een bekend persoon of een populaire trend. memes worden vaak gedeeld op social media en zorgen voor veel humor en vermaak onder gebruikers.

Geschiedenis: Meme

de term 'meme' werd voor het eerst geïntroduceerd door de britse bioloog richard dawkins in zijn boek 'the selfish gene' uit 1976. hij gebruikte het woord om een idee of gedrag te beschrijven dat zich snel verspreidt binnen een cultuur. in de jaren 2000 kreeg het begrip 'meme' een nieuwe betekenis in de online wereld, waar het verwees naar grappige content die viral ging op het internet.

Kenmerken: Meme

memes hebben vaak een herkenbare stijl of format, zoals de bekende 'grumpy cat' of 'distracted boyfriend'. ze spelen in op actuele gebeurtenissen, trends of populaire cultuur en bevatten vaak humoristische elementen. door de laagdrempeligheid van het delen van content op social media, kunnen memes zich razendsnel verspreiden en wereldwijd bekend worden.

Impact: Meme

memes hebben een grote impact op de internetcultuur en de manier waarop mensen met elkaar communiceren. ze kunnen dienen als een vorm van zelfexpressie, humor of kritiek op de maatschappij. daarnaast worden memes vaak gebruikt als marketinginstrument door bedrijven om hun producten of diensten onder de aandacht te brengen bij een jongere doelgroep.

Populaire memes

enkele van de meest populaire memes aller tijden zijn 'pepe the frog', 'bad luck brian' en 'success kid'. deze memes zijn iconisch geworden in de online wereld en worden nog steeds regelmatig gedeeld en gebruikt in verschillende contexten. nieuwe memes ontstaan voortdurend en dragen bij aan de levendigheid en creativiteit van het internet.

Conclusie

memes zijn een belangrijk onderdeel geworden van de hedendaagse internetcultuur. ze zorgen voor vermaak, humor en verbondenheid tussen mensen over de hele wereld. of je nu een fan bent van memes of niet, je kunt niet ontkennen dat ze een blijvende impact hebben gehad op de manier waarop we communiceren en ons vermaken online.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!