Wat is Noindex?

Noindex instrueert zoekmachines een webpagina niet te indexeren voor uitsluiting uit zoekresultaten.

Betekenis: Noindex

De term 'noindex' verwijst naar een instructie die wordt gebruikt in de meta-tags van een webpagina om zoekmachines te vertellen dat de pagina niet geïndexeerd moet worden. Wanneer een pagina wordt gemarkeerd met 'noindex', zal deze niet worden weergegeven in de zoekresultaten van zoekmachines zoals Google, Bing en Yahoo.

Waarom wordt 'noindex' gebruikt?

Er zijn verschillende redenen waarom een website-eigenaar ervoor zou kiezen om een pagina te markeren met 'noindex'. Een van de meest voorkomende redenen is wanneer de pagina duplicaatinhoud bevat die al elders op de website te vinden is. Door de pagina te markeren met 'noindex', voorkomt de eigenaar dat zoekmachines de pagina indexeren en straffen voor duplicaatinhoud.

Een andere reden om 'noindex' te gebruiken is wanneer een pagina nog in ontwikkeling is en nog niet klaar is om aan het publiek te worden getoond. Door de pagina te markeren met 'noindex', kan de eigenaar voorkomen dat deze per ongeluk wordt weergegeven in de zoekresultaten voordat deze gereed is.

Hoe wordt 'noindex' geïmplementeerd?

Om een pagina te markeren met 'noindex', moet de website-eigenaar de meta-tag <meta name="robots" content="noindex"> toevoegen aan de HTML-code van de pagina. Deze tag vertelt zoekmachines dat de pagina niet geïndexeerd moet worden.

Naast 'noindex' zijn er ook andere instructies die kunnen worden gebruikt in de meta-tags, zoals 'nofollow' (om zoekmachines te vertellen geen links op de pagina te volgen) en 'noarchive' (om zoekmachines te vertellen geen cache van de pagina op te slaan).

Conclusie

'Noindex' is een handige instructie die website-eigenaren kunnen gebruiken om te voorkomen dat bepaalde pagina's worden geïndexeerd door zoekmachines. Door pagina's te markeren met 'noindex', kunnen eigenaren duplicaatinhoud voorkomen, pagina's in ontwikkeling verbergen en meer controle hebben over welke pagina's wel en niet worden weergegeven in de zoekresultaten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!