Wat is Plog?

Ploggen combineert joggen met afval oprapen, gestart in Zweden voor een schone omgeving en gezondheid.

Betekenis: Plog

Plog is een samenvoeging van de woorden 'joggen' en 'picking up litter'. Het is een activiteit waarbij mensen tijdens het hardlopen afval oprapen dat ze onderweg tegenkomen. Deze trend is ontstaan in Zweden en heeft zich inmiddels verspreid over de hele wereld.

Geschiedenis van Ploggen

Het concept van ploggen is bedacht door de Zweedse hardloper Erik Ahlström in 2016. Hij wilde graag iets doen aan het zwerfafvalprobleem in zijn omgeving en bedacht daarom deze nieuwe vorm van sporten. Al snel kreeg zijn idee veel aandacht en begonnen steeds meer mensen zich aan te sluiten bij deze duurzame manier van bewegen.

Hoe werkt Ploggen?

Om te gaan ploggen heb je eigenlijk niet veel nodig. Het enige wat je nodig hebt is een paar handschoenen en een vuilniszak. Tijdens het hardlopen stop je af en toe om afval op te rapen en in de vuilniszak te doen. Op deze manier combineer je sporten met het opruimen van de omgeving.

Voordelen van Ploggen

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan ploggen. Allereerst draag je bij aan een schonere leefomgeving door afval op te ruimen. Daarnaast zorgt ploggen ervoor dat je extra calorieën verbrandt doordat je regelmatig stopt en bukt om afval op te rapen. Tot slot is ploggen ook een sociale activiteit, omdat je het samen met anderen kunt doen en zo een community vormt die zich inzet voor een schonere wereld.

Ploggen wereldwijd

Na de opkomst van ploggen in Zweden heeft deze trend zich snel verspreid naar andere landen over de hele wereld. In steden en dorpen organiseren steeds meer mensen plogsessies waarbij ze gezamenlijk de straten schoonmaken. Ook op social media is ploggen populair, waarbij mensen foto's delen van hun plogsessies om anderen te inspireren om ook mee te doen.

Conclusie

Ploggen is een leuke en effectieve manier om te sporten en tegelijkertijd iets goeds te doen voor het milieu. Door afval op te ruimen tijdens het hardlopen, draag je bij aan een schonere omgeving en een betere wereld. Dus trek je hardloopschoenen aan, pak een vuilniszak en ga ploggen!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!