Wat is Retargeting?

Retargeting: marketingtactiek om advertenties te tonen aan eerdere websitebezoekers, gericht op conversieverhoging.

Betekenis: Retargeting

Retargeting is een marketingstrategie waarbij advertenties worden getoond aan mensen die eerder interactie hebben gehad met een website of merk. Dit kan bijvoorbeeld zijn door het bezoeken van een website, het bekijken van bepaalde producten of het achterlaten van een winkelwagentje zonder aankoop. Met retargeting kunnen adverteerders deze potentiële klanten opnieuw benaderen en hen herinneren aan het merk of product, in de hoop hen alsnog te converteren.

Werkwijze: Hoe werkt Retargeting?

Retargeting werkt door het plaatsen van een stukje code, ook wel een pixel genoemd, op de website van de adverteerder. Deze pixel volgt de bezoekers en verzamelt gegevens over hun gedrag, zoals welke pagina's ze hebben bezocht of welke producten ze hebben bekeken. Op basis van deze gegevens kunnen vervolgens gepersonaliseerde advertenties worden getoond aan deze bezoekers wanneer ze andere websites bezoeken die de advertentienetwerken van de adverteerder ondersteunen.

Stel je voor dat je online op zoek bent naar een nieuwe laptop. Je bezoekt een webwinkel, bekijkt verschillende modellen, maar besluit uiteindelijk om nog geen aankoop te doen. Vervolgens zie je dezelfde laptops die je hebt bekeken terugkomen in advertenties op andere websites die je bezoekt. Dit is een voorbeeld van retargeting in actie.

Voordelen: Waarom Retargeting gebruiken?

Retargeting biedt verschillende voordelen voor adverteerders. Ten eerste stelt het hen in staat om potentiële klanten te bereiken die al interesse hebben getoond in hun producten of diensten. Hierdoor is de kans groter dat deze mensen uiteindelijk overgaan tot aankoop. Daarnaast kunnen adverteerders met retargeting hun advertenties personaliseren op basis van het gedrag van de bezoekers, wat de effectiviteit van de campagnes kan verhogen.

Verder kan retargeting helpen om de naamsbekendheid van een merk te vergroten en de betrokkenheid van de doelgroep te verhogen. Door herhaaldelijk in beeld te komen bij potentiële klanten, blijft het merk top-of-mind en wordt de kans op conversie vergroot. Bovendien kan retargeting worden ingezet om specifieke doelgroepen te targeten en de advertenties af te stemmen op hun interesses en behoeften.

Effectiviteit: Hoe effectief is Retargeting?

Retargeting staat bekend om zijn effectiviteit als het gaat om het verhogen van conversies en het verbeteren van de ROI van advertentiecampagnes. Uit onderzoek blijkt dat retargeting vaak leidt tot een hogere click-through rate en conversieratio dan traditionele display-advertenties. Dit komt doordat de doelgroep al bekend is met het merk of product, waardoor de kans op een aankoop groter is.

Hoewel retargeting vele voordelen biedt, is het belangrijk om het op een strategische en respectvolle manier in te zetten. Te veel retargetingadvertenties kunnen als opdringerig worden ervaren en juist een negatief effect hebben op de merkreputatie. Door de frequentie van de advertenties te optimaliseren en relevante content te tonen, kan retargeting echter een krachtig instrument zijn om potentiële klanten te converteren en de omzet te verhogen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!