Wat is Title Attribute?

Title Attribute in HTML voegt extra info toe aan elementen, getoond als tooltip bij hover, nuttig voor UX en SEO.

Betekenis: Title Attribute

De Title Attribute is een HTML-attribuut dat wordt gebruikt om extra informatie toe te voegen aan een element op een webpagina. Dit attribuut wordt vaak gebruikt om een korte beschrijving te geven van de inhoud van een link, afbeelding of ander element op de pagina. Wanneer een gebruiker met de muis over het element beweegt, wordt de tekst van de Title Attribute weergegeven in een tooltip.

De Title Attribute is vooral handig voor het verbeteren van de gebruikerservaring op een website. Door relevante en duidelijke informatie toe te voegen aan elementen, kunnen gebruikers snel begrijpen waar een link naartoe leidt of wat een afbeelding voorstelt. Dit kan helpen om de navigatie op de website te verbeteren en de gebruiker te helpen bij het vinden van de gewenste informatie.

Het toevoegen van een Title Attribute is ook gunstig voor zoekmachineoptimalisatie (SEO). Zoekmachines zoals Google kunnen de tekst van de Title Attribute gebruiken om de inhoud van een pagina beter te begrijpen en te indexeren. Door relevante zoekwoorden op te nemen in de Title Attribute, kan de pagina beter worden gevonden door gebruikers die op zoek zijn naar gerelateerde informatie.

Gebruik van de Title Attribute

De Title Attribute kan worden toegevoegd aan verschillende HTML-elementen, zoals links, afbeeldingen, knoppen en formulierelementen. Om een Title Attribute toe te voegen, moet je het attribuut 'title' opnemen in het betreffende HTML-element en de gewenste tekst tussen dubbele aanhalingstekens plaatsen.

Bijvoorbeeld, om een link te voorzien van een Title Attribute, zou de HTML-code er als volgt uit kunnen zien:

<a href="https://www.voorbeeldwebsite.com" title="Ga naar de voorbeeldwebsite">Voorbeeldwebsite</a>

In dit voorbeeld wordt de tekst "Ga naar de voorbeeldwebsite" weergegeven wanneer een gebruiker met de muis over de link beweegt. Op deze manier kan de gebruiker snel zien waar de link naartoe leidt voordat erop wordt geklikt.

Het is belangrijk om de Title Attribute op een zinvolle en beknopte manier te gebruiken. Probeer de tekst kort en duidelijk te houden, zodat gebruikers snel kunnen begrijpen wat het element inhoudt. Vermijd het gebruik van te lange of onduidelijke zinnen, aangezien dit de gebruikerservaring kan belemmeren.

Kortom, de Title Attribute is een handig HTML-attribuut dat kan worden gebruikt om extra informatie toe te voegen aan elementen op een webpagina. Door relevante en duidelijke tekst op te nemen in de Title Attribute, kunnen gebruikers beter begrijpen wat een element inhoudt en waar het naartoe leidt. Dit draagt bij aan een verbeterde gebruikerservaring en kan ook bijdragen aan een betere vindbaarheid in zoekmachines.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!