Wat is Tldr?

TLDR: Afkorting voor 'Te Lang, Niet Gelezen', gebruikt als samenvatting of bij tijdgebrek.

Betekenis: Tldr

TLDR staat voor "Too Long, Didn't Read" en wordt vaak gebruikt om een samenvatting te geven van een lange tekst of artikel. Het wordt ook wel gebruikt om aan te geven dat de persoon de volledige tekst niet heeft gelezen vanwege de lengte of gebrek aan interesse.

Geschiedenis van Tldr

De term TLDR is ontstaan in de vroege dagen van het internet, waar mensen vaak lange posts plaatsten op forums en nieuwsgroepen. Om te voorkomen dat lezers zouden afhaken door de lengte van de tekst, plaatsten sommige schrijvers een samenvatting bovenaan met de afkorting TLDR.

Hoe wordt Tldr gebruikt?

Vandaag de dag wordt TLDR vaak gebruikt in online discussies, sociale media en nieuwsartikelen. Mensen plaatsen een korte samenvatting van een lang artikel gevolgd door TLDR om de belangrijkste punten te benadrukken voor degenen die geen tijd hebben om het hele artikel te lezen.

Waarom wordt Tldr gebruikt?

TLDR wordt gebruikt om de essentie van een tekst snel en beknopt over te brengen. In een wereld waar informatieoverload aan de orde van de dag is, kan een samenvatting in de vorm van TLDR mensen helpen om snel te begrijpen waar een tekst over gaat en of het de moeite waard is om verder te lezen.

Voorbeelden van Tldr

Stel je voor dat je een lang artikel tegenkomt over de voordelen van het mediteren. Aan het einde van het artikel zie je een samenvatting met TLDR: "Meditatie kan stress verminderen, de focus verbeteren en de algehele mentale gezondheid bevorderen." Op deze manier weet je meteen waar het artikel over gaat zonder het helemaal te hoeven lezen.

Conclusie

TLDR is een handige afkorting die wordt gebruikt om lange teksten samen te vatten en de belangrijkste punten te benadrukken. Of je nu weinig tijd hebt of gewoon de kern van een tekst snel wilt begrijpen, TLDR kan je helpen om de informatie te krijgen die je nodig hebt zonder de hele tekst te hoeven lezen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!