Wat is Universal Analytics?

Universal Analytics is een analyse-instrument van Google voor het volgen en begrijpen van websitegebruikersgedrag.

Betekenis: Universal Analytics

Stel je voor dat je een winkel hebt en je wilt weten hoe klanten zich gedragen, welke producten ze bekijken en waar ze uiteindelijk hun geld aan uitgeven. In de digitale wereld is Universal Analytics jouw virtuele observatietool die dit allemaal mogelijk maakt. Het is de voorganger van Google Analytics 4 en werd gelanceerd door Google in 2012 als een manier om gedetailleerde inzichten te verkrijgen in het gedrag van websitebezoekers.

Universal Analytics maakt gebruik van cookies om unieke interacties van gebruikers met een website te volgen. Het verzamelt gegevens zoals het aantal bezoekers, de duur van hun bezoek, de pagina's die ze bekijken, en waar ze vandaan komen. Deze informatie helpt website-eigenaren en marketeers om beter te begrijpen wat bezoekers op hun site doen en hoe ze de gebruikerservaring kunnen verbeteren.

Een van de kernfuncties van Universal Analytics is het vermogen om gebruikerssessies over verschillende apparaten en sessies heen te volgen. Dit betekent dat als iemand je website op hun telefoon bezoekt en later terugkeert op hun laptop, Universal Analytics dit als één gebruiker kan identificeren. Dit is ongelooflijk waardevol omdat het een completer beeld geeft van hoe individuen met je website omgaan.

Naast het volgen van website-interacties, biedt Universal Analytics ook de mogelijkheid om aangepaste rapporten te maken. Hiermee kun je specifieke gegevenspunten die belangrijk zijn voor jouw bedrijf uitlichten en analyseren. Of je nu geïnteresseerd bent in het bijhouden van conversies, het analyseren van het verkeer van sociale media of het begrijpen van demografische gegevens, Universal Analytics biedt de flexibiliteit om de gegevens te verkrijgen die je nodig hebt.

Hoewel Universal Analytics een krachtige tool is, is het belangrijk om te weten dat Google heeft aangekondigd dat het vanaf juli 2023 zal stoppen met het verwerken van nieuwe gegevens in Universal Analytics-property's. De focus verschuift naar Google Analytics 4, een nieuwere versie die meer gericht is op privacy en cross-platform tracking. Dit betekent dat marketeers en website-eigenaren moeten beginnen met de overgang naar de nieuwe service om ervoor te zorgen dat ze toegang blijven houden tot waardevolle gebruikersinzichten.

Universal Analytics heeft de manier waarop we naar websitegegevens kijken veranderd en heeft een solide basis gelegd voor de toekomst van webanalyse. Het heeft ons in staat gesteld om beter te begrijpen hoe gebruikers met onze digitale eigendommen omgaan en heeft ons de middelen gegeven om onze online aanwezigheid te optimaliseren. Terwijl we vooruit kijken naar Google Analytics 4, is het belangrijk om de waarde te erkennen die Universal Analytics heeft gebracht en de lessen die het ons heeft geleerd over het meten van gebruikersgedrag op het web.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!