Wat is Xml?

Xml is een flexibele taal voor gegevensstructuur, uitwisseling en opslag, veel gebruikt in webontwikkeling en databases.

Betekenis: Xml

Xml staat voor eXtensible Markup Language en is een standaard voor het structureren en opslaan van gegevens in een tekstformaat. Het wordt vaak gebruikt voor het uitwisselen van gegevens tussen verschillende systemen en platforms.

Geschiedenis van Xml

Xml werd voor het eerst geïntroduceerd in 1996 door het World Wide Web Consortium (W3C). Het doel was om een eenvoudige en flexibele manier te bieden om gestructureerde gegevens te beschrijven en uit te wisselen op het internet.

Kenmerken van Xml

Xml is een op tekst gebaseerd formaat dat gemakkelijk leesbaar is voor zowel mensen als computers. Het maakt gebruik van tags om de structuur van de gegevens aan te geven, vergelijkbaar met HTML. Xml is platformonafhankelijk en kan worden gebruikt in combinatie met verschillende programmeertalen en systemen.

Gebruik van Xml

Xml wordt veel gebruikt in webontwikkeling voor het opslaan en uitwisselen van gegevens tussen servers en clients. Het wordt ook gebruikt in databasetoepassingen, configuratiebestanden, en als tussenformaat bij het importeren en exporteren van gegevens.

Voorbeelden van Xml

Een voorbeeld van een eenvoudig Xml-document is:

Jan 30

In dit voorbeeld wordt een gebruiker met de naam Jan en leeftijd 30 beschreven. De tags , en geven de structuur van de gegevens aan.

Voordelen van Xml

Xml biedt verschillende voordelen, waaronder:

  • Leesbaarheid: Xml is gemakkelijk leesbaar en begrijpelijk voor mensen.
  • Flexibiliteit: Xml is flexibel en kan worden aangepast aan verschillende behoeften en toepassingen.
  • Interoperabiliteit: Xml maakt het mogelijk om gegevens uit te wisselen tussen verschillende systemen en platforms.

Conclusie

Xml is een veelgebruikte standaard voor het structureren en opslaan van gegevens in een tekstformaat. Het biedt een eenvoudige en flexibele manier om gegevens te beschrijven en uit te wisselen tussen verschillende systemen. Xml wordt breed toegepast in webontwikkeling, databasetoepassingen en gegevensuitwisseling. Met zijn leesbaarheid, flexibiliteit en interoperabiliteit blijft Xml een belangrijke tool in de wereld van gegevensverwerking en -uitwisseling.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!