Hoe werkt Google Ads?

Basisgids voor Google Ads voor beginners in online marketing

Hoe Google Ads werkt: een inleiding voor beginners

Als je nieuw bent in de wereld van online marketing, kan het idee om zelf Google Ads-campagnes op te zetten wellicht overweldigend lijken. Maar vrees niet, want in deze blog leggen we op een eenvoudige en begrijpelijke manier uit hoe Google Ads werkt, wat de voordelen zijn en hoe je kunt beginnen.

Wat is Google Ads?

Google Ads, voorheen bekend als Google Adwords, is een online advertentieplatform ontwikkeld door Google. Hiermee kunnen adverteerders worden gekoppeld aan gebruikers die op zoek zijn naar wat zij aanbieden. In feite betaal je om je advertenties boven aan de zoekresultaten van Google te krijgen, in Google Maps, op partnerwebsites en meer.

Hoe werkt Google Ads?

Het basisprincipe van Google Ads is de betaal per klik (PPC) methode. Met PPC betaal je elke keer als iemand op je advertentie klikt. Hoeveel je betaalt, is afhankelijk van de concurrentie voor het zoekwoord waarop je biedt en de relevantie van je advertentie.

Zodra iemand een zoekopdracht in Google invoert, wordt er achter de schermen een veiling georganiseerd tussen Google Ads-adverteerders die hetzelfde zoekwoord in hun campagnes hebben. In plaats van de hoogste bieder automatisch de beste advertentiepositie te geven, kijkt Google ook naar de relevantie en kwaliteit van de advertentie. Dus zelfs als je minder biedt dan je concurrent, kun je toch op een betere positie terechtkomen als Google denkt dat jouw advertentie relevanter en nuttiger is voor de zoekopdracht van de gebruiker.

Het opzetten van een Google Ads Campagne

Voordat je een Google Ads-campagne start, is het belangrijk om eerst een doel vast te stellen. Wil je meer websitebezoeken, meer telefoontjes, of meer conversies zoals verkopen of leads? Door dit te bepalen, kun je beter bepalen op welke zoekwoorden je wilt bieden en welke type campagne (Zoeknetwerk, Displaynetwerk, Shopping, Video, of App) je wilt inzetten.

Het opzetten van een Google Ads campagne kan in het begin ingewikkeld lijken, maar met genoeg oefening en ervaring wordt het makkelijker. En vergeet niet dat we er zijn om je te helpen.  Als je moeite hebt met het instellen van je eigen Google Ads campagne of simpelweg niet de tijd hebt, aarzel dan niet om contact op te nemen. Ons team van ervaren marketeers zit klaar om je te assisteren met jouw Google Ads avontuur.

Conclusie: Hoe werkt Google Ads?

Met Google Ads kun je je bedrijf onder de aandacht brengen van mensen die op zoek zijn naar wat je te bieden hebt. Hoewel het misschien ingewikkeld lijkt, is het mogelijk om zelf een succesvolle campagne op te zetten met een beetje tijd en inzet. Maar wanneer je echt het meeste uit je campagnes wilt halen dan ben je welkom om contact op te nemen voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Verder kun je je verdiepen in andere relevante onderwerpen zoals de rol van een SEO specialist en SEO (best practises).

Google Ads is een krachtige tool die binnen de digital marketing wereld maar ook daarbuiten veel potentieel biedt. Zorg dat je het de aandacht geeft die het verdient. Hoe Google Ads werkt is niet in één blog volledig uit te leggen, maar ik hoop dat dit een goede start geeft.