301 redirect

Een 301 redirect is een permanente verplaatsing van een webpagina naar een nieuwe locatie. Het helpt bij het behoud van SEO-ranking terwijl bezoekers worden omgeleid naar de juiste informatie.

Betekenis: 301 redirect

Een 301 redirect is een manier om je websitebezoekers en zoekmachines te vertellen dat de pagina die ze proberen te bezoeken, permanent is verplaatst naar een nieuwe locatie. Dit is een cruciaal onderdeel van het beheren van je website, vooral als je een bestaande pagina wijzigt, verwijdert of een nieuwe maakt.

Met een 301 redirect houd je de waarde van de oorspronkelijke pagina vast terwijl je bezoekers omleidt. Zo behoud je de SEO-ranking en zorg je er tegelijkertijd voor dat je bezoekers de juiste informatie kunnen vinden.

Hoe het werkt: 301 redirect

Wanneer je een 301 redirect instelt, informeer je zoekmachines dat de oorspronkelijke URL van de pagina is gewijzigd naar een nieuwe URL. Hiermee voorkom je het verschijnen van '404 Niet gevonden' fouten wanneer bezoekers of zoekmachines de oude URL proberen te openen. Veel voorkomende toepassingen van een 301 redirect zijn onder meer het wijzigen van je domeinnaam, het herstructureren van je URL's of het omleiden van verkeer van meerdere oude pagina's naar één nieuwe.

Uit een SEO-perspectief is de 301 redirect een effectieve methode om de pagina-ranking en gezaghebbende waarde van de oude pagina over te dragen naar de nieuwe pagina.

Verband met andere marketingtermen

Er zijn bepaalde marketingtermen die direct verband houden met het concept van de 301 redirect. Een hiervan is SEO. Daarnaast is het goed om te weten hoe termen zoals Domeinnaam en URL structuur in deze context passen. Dit zijn allemaal cruciale elementen van een doeltreffend beheer van websiteverkeer en zoekmachine-optimalisatie.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!