Taxonomie

Taxonomie in marketing verwijst naar een classificatiesysteem om verschillende aspecten van informatie en content te structureren, zoals producten, diensten en digitale content.

Betekenis: Taxonomie

In de marketingwereld verwijst de term taxonomie naar het classificatiesysteem dat wordt gebruikt om verschillende aspecten van informatie en content te organiseren. Het kan bijvoorbeeld gaan om producten, diensten, gegevenssets of digitale content op een website.

Taxonomie kan overzicht en structuur bieden in complexe hoeveelheden informatie en is een essentieel hulpmiddel voor digitale marketeers om zoekmachine optimalisatie en gebruikerservaring te verbeteren.

Waarom is taxonomie belangrijk?

Een goed ontworpen taxonomie kan de efficiëntie en nauwkeurigheid van een zoekfunctie op een website verhogen. Het kan ook helpen om de inhoud te organiseren op een manier die logisch en intuïtief is voor gebruikers. Dit kan resulteren in een verbeterde gebruikerservaring, wat uiteindelijk kan leiden tot hogere bezoekersaantallen en hogere conversieratio’s.

Hoe wordt taxonomie toegepast?

Taxonomie wordt meestal gecreëerd door een reeks termen op te stellen die de inhoud op de site uitvoerig en gedetailleerd beschrijven. Deze termen worden vervolgens georganiseerd in een hiërarchie, of 'boomstructuur', waarbij gerelateerde termen worden gegroepeerd onder bredere categorieën. Deze categorieën en subcategorieën vormen samen de taxonomie van een website.

Taxonomie is daarmee een krachtige tool in de marketingwereld, van het verbeteren van de navigatie op een website tot het verbeteren van de effectiviteit van zoekmachineoptimalisatie. Het is dan ook onmisbaar in de toolkit van elke succesvolle digitale marketeer.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!