Blue ocean strategy

Blue ocean strategy is een aanpak om nieuwe, onbetwiste markten te creëren, weg van de felle concurrentie, en innovatie te stimuleren.

Betekenis: Blue ocean strategy

Waag eens een sprong in het diepe blauwe water met de Blue ocean strategy en ontdek een wereld vol ongekende mogelijkheden. Deze innoverende marketingstrategie draait om het creëren van een geheel nieuwe marktruimte of 'Blauwe Oceaan'. In plaats van te concurreren in bloedrode oceanen—waar een zee van concurrenten vechten over een bestaande vraag—ga je met deze strategie op zoek naar onontgonnen markten. Dit heeft het potentieel om nieuwe vraag te genereren en maakt de concurrentie irrelevant door unieke waarde-innovatie aan te bieden.

Neem het roer in handen door niet enkel de concurrentiestrijd aan te gaan, maar juist door deze te vermijden. Het gaat er bij Blue ocean strategy om dat je onderscheidende producten of diensten ontwikkelt die een nieuwe markt aanboren. Denk aan het revolutionaire concept van bedrijven als Cirque du Soleil of de disruptieve impact van Uber; zij creëerden een plek waar voorheen geen directe concurrentie was. Zie het als een speelveld zonder grenzen, waar originaliteit en innovatie de sleutels zijn tot succes.

Door je te focussen op het creëren van een nieuwe markt, kan je met de Blue ocean strategy ontsnappen aan de intense competitie en zo de winstgevendheid en groei van je organisatie aanzienlijk vergroten. Het is een opwindende ontdekkingsreis naar het onbekende, die kan resulteren in een machtige tsunami van langdurig succes.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!