Beschermde geografische aanduiding

Een beschermede geografische aanduiding verwijst naar een product met een specifieke geografische oorsprong, bezit kwaliteiten of reputatie die het gevolg zijn van die oorspong.

Betekenis: beschermde geografische aanduiding

In de wereld van marketing, is een beschermde geografische aanduiding een handige consumenteninformatie die aantoont dat een bepaald product een specifieke geografische oorsprong heeft en bezit kwaliteiten of een reputatie die het gevolg zijn van die oorsprong.

Hoe werkt beschermde geografische aanduiding?

Deze term werkt doorgaans op manieren die bedrijven helpen hun merkimago te versterken. Met een beschermde geografische aanduiding, kan een bedrijf communiceren dat hun product authentiek en uniek is en bepaalde kenmerken heeft of een bepaalde kwaliteit die het onderscheidt van soortgelijke producten omdat het uit een bepaald geografisch gebied komt.

Als een product bijvoorbeeld wordt geëtiketteerd als 'Champagne', betekent dit dat de drank daadwerkelijk uit de Champagne-regio in Frankrijk komt. Zo kunnen de klanten vertrouwen hebben in de kwaliteit en authenticiteit van de drank.

Voordelen van een beschermde geografische aanduiding

Een beschermde geografische aanduiding kan een krachtig marketingmiddel zijn. Het kan helpen bij het creëren van een sterk merkimago en bij het differentiëren van een product van de concurrentie. Het draagt bij aan het consumentenvertrouwen - klanten weten dat ze een product krijgen dat uniek is en bepaalde kwaliteiten of reputatie heeft op basis van zijn geografische oorsprong.

Een ander voordeel is dat een beschermde geografische aanduiding kan helpen bij het beschermen van de belangen van producenten in een bepaalde regio. Het stelt hen in staat om te voorkomen dat andere bedrijven uit andere regio’s hun producten onder dezelfde naam verkopen, en draagt zo bij aan het behoud van de traditionele productmethoden en -normen van de regio.

Meer weten over andere marketingtermen? Bezoek de zielgroeppagina om meer te leren over hoe bedrijven hun doelgroepen analyseren en begrijpen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!