Dots per inch

Dots per inch (DPI) is een marketingterm die het detailniveau van een afbeelding beschrijft. Het speelt een cruciale rol in visuele marketing en digitale content creatie.

Betekenis: dots per inch (DPI)

Dots per inch, beter bekend als DPI, is een marketingterm die vaak wordt gebruikt in de wereld van printers en scanners, maar ook in digitale fotografie en afbeeldingsbewerking. DPI beschrijft het detailniveau van een afbeelding door middel van het aantal punten (dots) die per inch (2.54 cm) kunnen worden weergegeven. Hoe hoger het aantal DPI, hoe hoger de resolutie en kwaliteit van de afbeelding.

Waarom is DPI belangrijk in marketing?

DPI speelt een grote rol in marketing vanwege de visuele impact van hoge kwaliteit afbeeldingen. De hoge resolutie van een afbeelding kan bepaalde producteigenschappen benadrukken die belangrijk zijn voor de consument. Hoogwaardige afbeeldingen met een hoge DPI kunnen hierdoor potentieel meer verkoop genereren.

In het tijdperk van digitale marketing, is DPI ook belangrijk voor het ontwerpen van websites en digitale advertenties. Een hoge DPI waarde helpt bij het creëren van scherpe, heldere en aantrekkelijke digitale content die de aandacht van het publiek trekt.

Hoe wordt DPI berekend?

DPI wordt berekend door het totale aantal punten in een lijn van een inch van een afbeelding. Het wordt vaak verward met pixels per inch (PPI), maar er is een significant verschil tussen beide. Hoewel PPI zich richt op de weergave van een afbeelding op een scherm, heeft DPI betrekking op de fysieke print van een afbeelding.

Samengevat

Samenvattend, dots per inch (DPI) is een essentiële marketingterm die referentieert naar de resolutie of kwaliteit van een afbeelding. Het speelt een vitale rol in de visuele marketingstrategie door de klant te voorzien van hoogwaardige afbeeldingen, zowel in print als op het web.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!