Stichting reclamecode

De stichting reclamecode is een orgaan dat toezicht houdt op reclame in Nederland, met als doel misleidende en onethische advertenties te ontmoedigen en voorkomen.

Betekenis: stichting reclamecode

De Stichting Reclame Code (SRC) is een zelfregulerend orgaan in de reclame-industrie van Nederland dat tot doel heeft om reclame die als onjuist, misleidend of moreel onaanvaardbaar kan worden beschouwd, te ontmoedigen en te voorkomen. De SRC is de instantie die toezicht houdt op reclame-uitingen en ervoor zorgt dat deze voldoen aan algemeen aanvaarde ethische normen.

Werking van de stichting reclamecode

De SRC werkt door de publicatie van een Reclame Code, een set regels die bepaalt wat in reclame is toegestaan ​​en wat niet. Alle deelnemers in de reclamemarkt moeten zich aan deze code houden. Als er sprake is van schending, kan de Reclame Code Commissie worden ingeschakeld om de klacht te behandelen. De stichting reclamecode speelt dus een belangrijke rol in het waarborgen van eerlijke en betrouwbare reclame, wat essentieel is voor het vertrouwen van de consument in marketing en reclame.

Belang van de stichting reclamecode

Het naleven van de regels gesteld door de stichting reclamecode is niet alleen ethisch correct maar heeft ook een commercieel belang. Reclame die misleidend of onwaarachtig wordt bevonden, kan leiden tot claims, terugtrekking van de reclame en kan het imago van een bedrijf schaden. Dit onderstreept het belang van de stichting reclamecode en haar inspanningen om een verantwoorde reclamecultuur te bevorderen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!