Staffelkorting

Staffelkorting is een korting die stijgt bij toename van de afgenomen hoeveelheid, wat omzet verhoogt en klantloyaliteit stimuleert.

Betekenis: staffelkorting

Staffelkorting is een prijsprikkel die vaak gebruikt wordt door bedrijven om klanten te stimuleren grotere hoeveelheden van een product te kopen. Het werkt heel simpel: hoe meer je koopt, hoe hoger de korting die je ontvangt. Deze korting wordt toegepast op basis van vastgestelde hoeveelheidsgrenzen, bekend als staffels. Kopers profiteren van een afnemende stukprijs naarmate ze meer bestellen, wat vaak leidt tot een win-win situatie. De klant bespaart geld per eenheid en de verkoper verhoogt de omzet door grotere verkoopvolumes.

Dit prijsmodel is populair onder groothandels, B2B-verkopers en online retailers. Het biedt een flexibele manier om omzet te stimuleren zonder de waardeperceptie van het product te schaden. Sterker nog, het beloont klantentrouw en stimuleert grotere aankopen. Voor bedrijven die voorraad willen verminderen of klantenbinding willen versterken, kan staffelkorting een zeer effectief instrument zijn. En voor klanten kan het de doorslag geven bij het kiezen tussen concurrenten, gezien het directe financiële voordeel.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!