Bewaarplicht

Bewaarplicht is de wettelijke plicht voor bedrijven om bepaalde documenten voor een bepaalde tijdsduur veilig te bewaren, vaak om te voldoen aan privacy- en gegevensbeschermingswetgeving.

Betekenis: bewaarplicht

De term "bewaarplicht" verwijst naar de wettelijke verplichting voor bedrijven om bepaalde informatie of documenten gedurende een bepaalde periode op te slaan en te beschermen. De lengte van deze periode en de aard van de documenten die bewaard moeten worden, kunnen variëren afhankelijk van de toepasselijke wetgeving.

Belang van de bewaarplicht in marketing

In de wereld van marketing is de bewaarplicht speciaal van belang omdat het organisaties helpt te voldoen aan wet- en regelgeving, met name op het gebied van privacy en. Het zorgt voor transparantie en accountability in de manier waarop klantgegevens worden behandeld.

Verband met andere marketingtermen

De bewaarplicht is nauw verbonden met andere belangrijke marketingtermen zoals privacybeleid. een

Voorbeelden van bewaarplicht

Bijvoorbeeld, de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) in de Europese Unie schrijft bedrijven voor om persoonlijke gegevens van personen niet langer te bewaren dan noodzakelijk. Deze regel zorgt ervoor dat bedrijven verantwoordelijk met persoonsgegevens omgaan en deze alleen voor legitieme doeleinden gebruiken.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!