Datalek

Datalek: blootstelling van vertrouwelijke info door beveiligingsfouten; riskeert privacy en imago.

Betekenis: datalek

Een datalek is als een ongewenst zwembadfeest in de wereld van persoonlijke gegevens, waar gevoelige informatie onbedoeld de digitale deur uit zwemt naar plaatsen waar het niet hoort. Dit kan door verschillende oorzaken gebeuren, zoals een verloren USB-stick, een gehackt systeem of een verkeerd geadresseerde email. Het resultaat is vaak een kater voor bedrijven, want naast mogelijke boetes, zijn vertrouwen en reputatie net zo lekgeschoten als de data zelf. Bedrijven zetten dan ook hoog in op data beveiliging, om te zorgen dat hun data niet het gesprek van de dag wordt, tenzij in positieve zin natuurlijk!

Hoe te voorkomen

Het voorkomen van een datalek is als een goed beveiligd huis: je moet zorgen voor sterke sloten en een wakend oog. In de praktijk betekent dit dat bedrijven investeren in stevige cyber security, regelmatig trainingen geven aan medewerkers over data bewustzijn en privacywetten respecteren als de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Door alert en proactief te zijn, kunnen bedrijven het lek dichten voordat de persoonsgegevens in het wild roamen.

Impact van een datalek

Wanneer een datalek zich voordoet, is het effect breder dan een plasje op de digitale vloer. Het kan namelijk leiden tot identiteitsdiefstal, financieel verlies en een beschadigd imago. Daarom reageren bedrijven vaak sneller dan iemand die zijn vingers brandt aan een hete koffiekop, om zo de schade te beperken en herhaling te voorkomen. Het melden van een datalek is daarbij niet alleen een vereiste volgens de wet, maar ook een stap richting herstel van vertrouwen bij de consument.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!