Eyeballs

'Eyeballs' refereren in digitale marketing naar het aantal kijkers van online inhoud of advertenties, met als doel de zichtbaarheid en merkbekendheid te vergroten.

Betekenis: Eyeballs

In het wereldje van digitale marketing, refereert de term 'eyeballs' naar het aantal kijkers dat contact maakt met een bepaalde inhoud of advertentie op het internet. Bedrijven proberen vaak zoveel mogelijk 'eyeballs' te genereren om zo hun zichtbaarheid, merkbekendheid, en uiteindelijk verkoop, te stimuleren.

Eyeballs en conversie

Bij het evalueren van online succes, wordt er niet enkel naar het aantal eyeballs gekeken. Het uiteindelijke doel is natuurlijk om deze kijkers om te zetten in klanten. De term 'conversie' wordt dan ook vaak in dezelfde adem genoemd. Het succes is afhankelijk van zowel het aantal eyeballs als de effectiviteit van het omzetten van deze views naar gewenste acties, zoals kliks of aankopen.

Relevantie van Eyeballs

Ondanks kritiek op de effectiviteit, blijft het aantal eyeballs relevant. Het trekt namelijk potentiële klanten aan, verbetert de merkbekendheid en kan helpen bij het stimuleren van organische zoekresultaten. Het is dus een belangrijke indicatie voor het bereik van je marketinginspanningen.

De rol van Eyeballs in advertenties

Adverteerders spenderen hoge bedragen om zoveel mogelijk eyeballs naar hun producten en diensten te trekken. Veel advertentienetwerken rekenen bedrijven af op basis van het aantal 'impressies', dat is het aantal keer dat een advertentie aan gebruikers is getoond. Het bereiken van de juiste eyeballs - mensen die waarschijnlijk geïnteresseerd zijn in je product of dienst - is van cruciaal belang voor een effectieve reclamecampagne.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!