Businesstogovernment

Businesstogovernment, oftewel B2G, beschrijft de relatie en activiteiten tussen bedrijven en overheden waarbij producten en diensten worden aangeboden.

Betekenis: businesstogovernment

Welkom op de pagina over de marketingterm 'businesstogovernment', ook wel bekend als B2G. Deze term wordt gebruikt om de relatie tussen bedrijven en overheden te beschrijven. Onder B2G vallen alle activiteiten waarbij bedrijven producten of diensten aanbieden aan overheden. Denk bijvoorbeeld aan ict-bedrijven die softwaresystemen leveren aan overheidsinstellingen, of bouwbedrijven die overheidsgebouwen realiseren.

Waarom is B2G belangrijk?

De overheid is een gigantische speler op de markt waar veel bedrijven zaken mee willen doen. Overheidscontracten kunnen lucratief zijn en zorgen voor een stabiele omzet. Daarnaast kunnen bedrijven die zaken doen met de overheid reputatie opbouwen en daarmee hun marktpositie versterken. Het is dus van cruciaal belang voor bedrijven om goed inzicht te hebben in de B2G-markt en te weten hoe ze hun aanbod op de behoeften van de overheid kunnen afstemmen.

Hoe werkt B2G?

businesstogovernment is een proces dat veelal plaatsvindt via aanbestedingen. Overheidsinstanties publiceren een aanbesteding waar bedrijven op kunnen inschrijven. Vervolgens worden de ingezonden offertes beoordeeld en wordt het contract toegekend aan het bedrijf dat aan de voorwaarden voldoet en de beste prijs-kwaliteitverhouding aanbiedt. De criteria voor de beoordeling worden van tevoren bekendgemaakt en zijn voor alle inschrijvende partijen gelijk.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!