Hreflang

Hreflang-tags helpen zoekmachines zoals Google de juiste taal- en regioversie van een webpagina te tonen.

Betekenis: hreflang

Stel je voor, je hebt een website die meerdere talen ondersteunt. Hoe weet Google dan welke versie van een pagina het moet tonen aan een gebruiker in Spanje, Japan of Nederland? Hier komt de hreflang-tag om de hoek kijken! Deze handige stukjes code geven aan zoekmachines door welke taal- en regio-specifieke versie van een webpagina het meest relevant is voor een gebruiker. Op deze manier kunnen bezoekers de content zien die het beste bij hun locatie en taalvoorkeur past. Het is alsof je een persoonlijke gids hebt die je naar de juiste plank in de internationale bibliotheek van het web leidt!

Om het concreet te maken, als je een Engelse, Spaanse en Nederlandse versie van een pagina hebt, kun je met hreflang-tags aan Google laten weten welke versie getoond moet worden aan gebruikers die zoeken in respectievelijk Engeland, Spanje of Nederland. Zo verbeter je de gebruikerservaring en zorg je dat zoekmachines de juiste content opdienen, wat weer kan leiden tot betere posities in de zoekresultaten. Dat is slimme marketing die de wereld letterlijk en figuurlijk dichterbij brengt!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!