Newsjacking

Newsjacking is een marketingstrategie waarbij bedrijven inhaken op actuele gebeurtenissen of trends om hun merk of producten te promoten.

Betekenis: Newsjacking

Newsjacking is een creatieve marketingstrategie, waarbij bedrijven inspelen op actuele gebeurtenissen, nieuws of trends om hun producten, services of merk te promoten. Dit levert vaak opvallende en memorabele inhoud op die de aandacht van het publiek trekt. Belangrijk is hierbij dat de timing goed is en dat de gekozen actualiteit relevant en passend is bij het bedrijf.

Hoe werkt Newsjacking?

Newsjacking begint meestal met het monitoren van de nieuwsberichten, social media trends en andere relevante kanalen. Zodra er een relevant nieuwsitem verschijnt, creëert het marketingteam content die hier op inspringt. Deze kan bestaan uit blogs, social media berichten, video's of zelfs speciale aanbiedingen. Door snel te reageren, kan een bedrijf profiteren van de bestaande aandacht voor een nieuwsitem om zijn merk te promoten.

Voordelen van Newsjacking

Newsjacking kan verschillende voordelen bieden hebben. Het kan je bereik aanzienlijk verhogen dankzij de actuele relevantie van je content. Daarnaast kan het je merk als vernieuwend positioneren en ook een positief effect hebben op je SEO. Refererend aan een andere marketingterm: het kan zorgen dat jouw content sneller gevonden wordt door de aanwezige actualiteiten erin.

Voorbeelden van Newsjacking

Een bekend voorbeeld van Newsjacking is Oreo's "You Can Still Dunk in the Dark" tweet tijdens een stroomstoring bij de Super Bowl in 2013. Dit gezellige bericht wist het publiek te entertainen terwijl het ook het merk promootte.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!