Obliek

Obliek verwijst naar een indirecte benadering of strategie in marketing. In plaats van een directe, voor de hand liggende benadering, wordt een subtiele en indirecte strategie gebruikt.

Betekenis: Obliek


In de wereld van marketing wordt de term "obliek" niet vaak gehoord, waardoor het een vrij onbekende term is. Maar wat is obliek? Eenvoudig gezegd, verwijst "obliek" naar een benadering of strategie die indirect is. Het is afgeleid van het Latijnse woord "obliquus", wat "schuin of indirect" betekent. In de context van marketing betekent dit, dat in plaats van een directe en voor de hand liggende benadering, een meer subtiele en indirecte strategie wordt gebruikt om doelen te bereiken.

Voorbeelden van Obliek in Marketing


Oblieke marketingstrategieën worden vaak gebruikt in reclame en promotie, waarbij merken ervoor kiezen om indirecte methoden te gebruiken om hun producten of diensten aan de man te brengen. Dit kan bijvoorbeeld het gebruik van humor, emotionele aantrekkingskracht, storytelling of zelfs de inzet van influencer marketing omvatten.

Voordelen van Obliek


Een van de belangrijkste voordelen van een oblieke benadering in marketing is dat het vaak zorgt voor een meer genuanceerde en aantrekkelijke manier om een product of dienst aan te prijzen. Het komt over als minder "opdringerig" en kan bij klanten een positievere reactie opwekken dan een directe marketingcampagne.

Koppeling met Andere Marketingtermen


De term "obliek" kan zeker worden gelinkt aan andere marketingtermen zoals
waar indirecte marketingstrategieën veelvuldig worden toegepast.


Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!