End of sale

End of sale is de fase wanneer een product niet langer actief wordt gepromoot of verkocht door de leverancier, vaak vanwege technologische veroudering of verminderde vraag.

Betekenis: end of sale

End-of-Sale verwijst naar de fase in de levenscyclus van een product waarin de fabrikant of leverancier het product niet langer actief promoot of verkoopt. Dit kan het gevolg zijn van diverse factoren, zoals veroudering van technologie, vermindering van de vraag, of de introductie van een nieuw product.

Het belang van end of sale voor marketing

In marketing speelt de term end-of-sale een cruciale rol. Het houdt rekening met het productlevenscyclusbeheer en helpt bij het beter begrijpen van het klantengedrag. Dit kan waardevolle inzichten opleveren voor strategieontwikkeling, productinnovatie en efficiënte voorraadbeheersing.

Beheersing van end of sale producten

End-of-sale producten kunnen bijdragen aan overtollige of onverkochte voorraden, wat resulteert in financiële verliezen. Het is daarom belangrijk voor marketeers om te voorzien wanneer een product zijn end-of-sale fase zou kunnen bereiken. Dit helpt bij het ontwikkelen van een effectieve exit-strategie, zoals prijsverlagingen of promoties om de resterende voorraad te verkopen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!