Persmap

Een persmap is een samengesteld pakket aan informatie om de media over een bedrijf, product of evenement te informeren.

Begrip: persmap

Een persmap, ook wel bekend als een media kit, is een samengesteld pakket informatie over een bedrijf, product, evenement of andere relevante gebeurtenis. Het wordt gebruikt als een communicatiemiddel naar de media en journalisten om hen te voorzien van achtergrondinformatie en feiten om te helpen bij het creëren van hun berichtgeving.

De inhoud van een persmap

Een persmap kan een breed scala aan materiaal bevatten, waaronder een bedrijfsprofiel, persberichten, case studies, testimonials, productinformatie, high-resolutie foto's en contactgegevens. Dit alles kan een journalist of redacteur helpen om snel en efficiënt een volledig en nauwkeurig artikel te schrijven.

Het belang van een persmap

Een goed opgestelde persmap kan een krachtige tool zijn voor het verbeteren van de zichtbaarheid en reputatie van een bedrijf in de media. Door waardevolle en gemakkelijk toegankelijke informatie beschikbaar te stellen, kan een bedrijf de berichtgeving over haar diensten of producten positief beïnvloeden.

Digitale persmap

In het digitale tijdperk zijn persmappen vaak ook beschikbaar online, waardoor journalisten en redacteuren sneller en makkelijker toegang hebben tot de gewenste informatie. Dit type persmap wordt vaak een 'digitale persmap' of 'online mediakit' genoemd.

Verbinding met Persbericht

De term persmap is nauw verbonden met het concept van een persbericht, aangezien een persbericht vaak een integraal onderdeel is van een persmap. Het is echter belangrijk te onderscheiden dat terwijl een persbericht slechts een enkel document is dat een specifieke aankondiging maakt, de persmap een meer alomvattend pakket van informatie biedt.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!