Deskresearch

Deskresearch is marktonderzoek waarbij bestaande data worden geanalyseerd. Het bespaart tijd, biedt nieuwe inzichten en wordt vaak ingezet in de marketingwereld.

Betekenis: deskresearch

Deskresearch is een soort marktonderzoek waarbij bestaande informatie en data worden verzameld en geanalyseerd. In plaats van het verzamelen van nieuwe, primaire data door middel van veldonderzoek, maakt deskresearch gebruik van reeds beschikbare secundaire data. Deze gegevens kunnen afkomstig zijn van diverse bronnen zoals boeken, onderzoeksrapporten, statistieken, online bronnen en meer.

Belang van deskresearch

Deskresearch speelt een essentiële rol in marketing om verschillende redenen. Ten eerste bespaart het tijd en middelen. Doordat de data al verzameld is, hoeven er geen nieuwe gegevens te worden verzameld. In plaats daarvan kan de focus worden gelegd op het analyseren van de gegevens. Ten tweede kan deskresearch nieuwe inzichten bieden en helpen bestaande hypotheses te testen. Het kan helpen om trends te identificeren, doelgroepen te analyseren, concurrenten te bestuderen en de effectiviteit van eerdere marketinginspanningen te beoordelen.

Deskresearch uitvoeren in marketing

Deskresearch kan onder andere worden uitgevoerd door het raadplegen van online databases, financiële rapporten, consumentengedragsstudies, marktanalyses, brancheverenigingen en overheidsbronnen. Het vereist vaardigheid in het verzamelen, aanpassen en interpreteren van gegevens. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat hoewel deskresearch tijd en geld bespaart, de kwaliteit van de gegevens kan worden beïnvloed door hoe en wanneer ze zijn verzameld. Daarom moeten deskresearchers ervoor zorgen dat ze bevooroordeelde gegevens vermijden en betrouwbare bronnen zoeken.

Samenvatting

Deskresearch is een waardevolle tool in marketing. Het helpt marketeers om nauwkeurige informatie te verzamelen en analyses uit te voeren, die essentieel zijn om weloverwogen marketingbeslissingen te nemen. Toch is het van belang om ook de nauwkeurigheid en betrouwbaarheid van de gebruikte data te garanderen voor de beste resultaten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!