Voicecommerce

Voicecommerce staat voor het online winkelproces waarbij consumenten aankopen doen via spraaktechnologie, zoals smart speakers en andere spraakgestuurde apparaten.

Betekenis: voicecommerce

In de snel veranderende wereld van digital marketing, is voicecommerce een term die steeds meer in opkomst is. Maar wat betekent het nu precies? Voicecommerce (ook wel spraakgestuurde commercie genoemd) is het proces waarbij consumenten online aankopen doen met behulp van spraaktechnologie. Denk hierbij aan het bestellen van producten via een smart speaker zoals Amazon Echo of Google Home.

Hoe werkt voicecommerce?

Voicecommerce maakt gebruik van spraakherkenningstechnologie. Hiermee kunnen consumenten via hun stem opdrachten geven aan hun digitale apparaten. Door een commando uit te spreken, zoals "OK Google, bestel een pizza", kunnen ze snel en eenvoudig een bestelling plaatsen, zonder dat ze op hun telefoon of laptop hoeven te typen. Dit maakt online winkelen nog makkelijker en toegankelijker.

Waarom wordt voicecommerce steeds populairder?

De opkomst van voicecommerce heeft veel te maken met de toenemende populariteit van smart speakers en andere spraakgestuurde apparaten. Deze maken het voor consumenten gemakkelijker om online te winkelen, zonder dat ze de fysieke acties van typen en klikken hoeven uit te voeren. Bovendien is het een zeer toegankelijke technologie. Zo kunnen ook mensen die niet goed kunnen lezen of typen toch eenvoudig online aankopen doen.

De invloed van voicecommerce op marketing

Voor bedrijven is de opkomst van voicecommerce een belangrijke ontwikkeling om rekening mee te houden in hun marketingstrategie. Het biedt nieuwe mogelijkheden om consumenten te bereiken en om de gebruikerservaring te verbeteren. Door hun producten en diensten via spraaktechnologie toegankelijk te maken, kunnen bedrijven een bredere doelgroep bereiken en de klanttevredenheid verhogen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!