Stichting kijkonderzoek

Stichting kijkonderzoek (SKO) meet en publiceert televisiekijkcijfers in Nederland. Gebruikt door marketeers en adverteerders voor inzicht en optimalisatie campagnes.

Betekenis: stichting kijkonderzoek

Stichting kijkonderzoek, vaak aangeduid met de afkorting SKO, is de Nederlandse organisatie die verantwoordelijk is voor het meten en publiceren van televisiekijkcijfers. Het maakt gebruik van een panel van huishoudens die een representatieve afspiegeling vormen van de Nederlandse bevolking om zo betrouwbare data te leveren over het televisiekijkgedrag.

Relevantie van stichting kijkonderzoek in marketing

In de wereld van marketing zijn kijkcijfers cruciaal. Ze geven marketeers een inzicht in welke programma's populair zijn, welke doelgroepen ze bereiken en hoeveel mensen er kijken. Hierdoor kunnen adverteerders de effectiviteit van hun reclamecampagnes meten en optimaliseren. De gegevens van stichting kijkonderzoek spelen hierin een onmisbare rol.

Werking van stichting kijkonderzoek

Stichting kijkonderzoek maakt gebruik van een panel van Nederlandse huishoudens die met speciale apparatuur bijhouden wat en wanneer ze televisie kijken. Deze gegevens worden vervolgens door SKO verwerkt en gepubliceerd, als indicatie van het landelijke kijkgedrag. De TV-zenders, adverteerders en mediabureaus kunnen dan op basis van deze informatie beslissingen nemen voor hun programma's en reclamecampagnes.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!