Crawlen

Crawlen in digital marketing verwijst naar de zoekmachine-actie om een website te doorzoeken en indexeren, cruciaal voor zichtbaarheid in zoekresultaten.

Betekenis: Crawlen

In de digitale marketingwereld is crawlen een cruciaal begrip. Het verwijst naar de actie van zoekmachines, zoals Google, om een website te 'doorzoeken' en te indexeren. Dit proces wordt uitgevoerd door een geautomatiseerd programma, bekend als een webcrawler of spider. Dit is de eerste stap in het proces waarbij zoekmachines informatie vinden op het web en deze in hun index opnemen.

Waarom is Crawlen Belangrijk?

Crawlen is onmisbaar voor website-eigenaren en digital marketeers. Als jouw website niet correct wordt gecrawld, kan deze niet correct worden geïndexeerd - wat betekent dat jouw website niet zal verschijnen in de zoekresultaten. Daarom is het optimaliseren van je website voor crawlen, vaak aangeduid als 'crawlability', een cruciaal onderdeel van Search Engine Optimization (SEO).

Optimaliseren voor Crawlen

Er zijn verschillende strategieën, bekend als technische SEO, die de crawled van je website kunnen verbeteren. Vaak hebben deze te maken met het vereenvoudigen van de structuur van je website. Maar echt succesvol crawlen gaat verder. Zorg ervoor dat nieuwe pagina's gelinkt zijn aan bestaande pagina's, gebruik een sitemap en houd rekening met de laadsnelheid en responsiveness op mobiele apparaten!

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!