Werkkapitaal

Werkkapitaal is het verschil tussen kortlopende activa en passiva, essentieel voor de dagelijkse bedrijfsvoering en groei.

Betekenis: werkkapitaal

Werkkapitaal is het financiële smeermiddel van elk bedrijf. Het is het verschil tussen de kortlopende bezittingen en kortlopende schulden. Klinkt misschien als saaie kost, maar het is eigenlijk heel simpel: hoe meer werkkapitaal, hoe meer buffer je hebt om dagelijkse operaties uit te voeren zonder dat je de slaap verliest over het steeds weer op tijd betalen van rekeningen.

Geen bedrijf kan zonder. Of je nu een vlotte start-up bent of een gevestigde multinational, werkkapitaal houdt de bedrijfskassa rinkelend, het productieproces draaiend en het personeel blij. Het is de zuurstof die zorgt dat de onderneming kan ademen en groeien. Denk aan de voorraad die je in je magazijn hebt, de klanten die je nog moet factureren of het geld dat je zelf nog moet betalen aan leveranciers. Dat alles valt onder de paraplu van werkkapitaal.

Bedrijven streven naar een gezonde balans tussen voldoende cash op de bank en niet te veel stil liggende middelen. Het beheren van werkkapitaal is dus een kunst op zich, eentje die kan zorgen voor financiële stabiliteit of juist voor kopzorgen als het niet goed wordt gedaan. Slim werkkapitaalbeheer zet bedrijven op een pad van soepele bedrijfsvoering, tevreden klanten en uiteindelijk, een fijne groei van de onderneming.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!