Point of interest

Point of interest is een specifieke locatie die voor iemand waardevol kan zijn. Vaak gebruikt in marketing om opmerkelijke locaties te markeren als winkels, restaurants of historische sites.

Betekenis: point of interest

De term "point of interest" (POI) verwijst naar een specifieke locatie die voor iemand waardevol kan zijn. Deze term wordt vaak gebruikt in marketing om plaatsen te duiden die opmerkelijk zijn voor klanten. Denk hierbij aan winkels, restaurants, hotels, monumenten en historische sites. In de context van digitale marketing, kan een point of interest ook verwijzen naar locaties op een website of app die bijzonder belangrijk zijn of die sterk aangrijpen op de gebruiker.

Hoe point of interest in marketing gebruikt wordt

In de wereld van marketing, komt de term "point of interest" vooral van pas in geolocatie-based marketingstrategieën. Bedrijven gebruiken de locatiegegevens van hun klanten om op maat gemaakte advertenties en promoties te leveren voor points of interest in de buurt. Dankzij deze data kunnen bedrijven ook in real-time inspelen op de fysieke locatie van hun klanten en hen voorzien van relevante informatie.

Verband tussen point of interest en geolocation

Point of interest is nauw verweven met de marketingterm geolocation. Geolocation technologie stelt bedrijven in staat om de exacte locatie van een persoon te bepalen en de relevante points of interest rondom hen te identificeren. Hierdoor kunnen ze meer gepersonaliseerde advertenties aanbieden en de consument aansporen om actie te ondernemen.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!