Just in time

Just in time is een productie- en voorraadbeheerstrategie waarbij producten en materialen precies beschikbaar zijn wanneer ze nodig zijn in het productieproces om verspilling en kosten te minimaliseren.

Betekenis: just in time

Just-in-time is een productie- en voorraadbeheerstrategie die bedrijven helpt efficiënter te worden door precies genoeg producten en materialen beschikbaar te hebben om aan actuele klantvraag te voldoen. In plaats van grote hoeveelheden voorraad aan te houden, worden goederen aangeleverd juist wanneer ze nodig zijn in het productieproces, vandaar de term 'just in time'.

Hoe werkt just in time?

Just-in-time draait om het minimaliseren van verspilling en het verbeteren van efficiëntie. Dit betekent dat bedrijven de voorraadniveaus laag houden om de opslagkosten te verminderen. Daarnaast werken ze nauw samen met leveranciers om ervoor te zorgen dat grondstoffen en producten precies op tijd aankomen, klaar om te worden gebruikt of verkocht.

Voordelen van just in time

Het toepassen van de just in time strategie kan leiden tot lagere productiekosten, minder verspilling en een effectiever voorraadbeheer. Bovendien kan het helpen om de klanttevredenheid te verbeteren door producten efficiënt en op tijd te leveren. Echter, deze strategie vergt een hoge mate van nauwkeurige planning en betrouwbare leveranciers.

Just-in-time in de Marketing

In marketing kan de just in time strategie worden toegepast op het beheer van marketingmateriaal en -promoties. Door promotiemateriaal just-in-time te produceren en te distribueren, kunnen bedrijven ervoor zorgen dat hun marketinginspanningen altijd up-to-date, relevant en effectief zijn.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!