Utm tags

Utm tags zijn stukjes tekst toegevoegd aan URL's die marketeers helpen bij het volgen van marketingdata. Deze tags geven inzicht in de herkomst van websitebezoekers en de effectiviteit van campagnes.

Betekenis: utm tags

utm tags, ook bekend als UTM-parameters, zijn stukjes tekst die aan het einde van een URL worden toegevoegd om marketingdata te volgen. UTM staat voor 'Urchin Tracking Module'. De naam komt voort uit Urchin Analytics, een webanalyse software die Google in 2005 heeft overgenomen en uiteindelijk de basis vormde voor Google Analytics.

Waarom utm tags gebruiken?

utm tags worden toegevoegd aan het einde van een URL om gedetailleerde tracking informatie te bieden bij het klikken op een URL. Deze tags kunnen adverteerders helpen inzicht te krijgen in waar bezoekers vandaan komen en hoe ze op hun website terecht zijn gekomen.

Hoe werkt het?

Door specifieke utm tags aan een URL toe te voegen, kan een adverteerder bijvoorbeeld bepalen welke zoektermen de meeste websitebezoeken genereren, of welke social media campagnes de meeste clicks opleveren. Een utm-tag bestaat typisch uit vijf varianten: utm_source, utm_medium, utm_campaign, utm_term en utm_content.

Voorbeeld van een utm-tag

Een voorbeeld van een URL met een utm-tag zou kunnen zijn 'www.voorbeeld.com?utm_source=nieuwsbrief&utm_medium=e-mail&utm_campaign=herfst_sale'. Bij deze URL zou de utm_source de nieuwsbrief zijn, de utm_medium e-mail en de utm_campaign de herfst sale zijn.

Conclusie

Terwijl utm tags gewoon stukjes tekst in een URL zijn, spelen ze een cruciale rol in het succes van digitale marketingstrategieën. Het juiste gebruik van utm tags kan adverteerders helpen het succes van hun campagnes te meten en bij te sturen waar nodig.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!