Retentiewaarde

Retentiewaarde verwijst naar de totale waarde die een klant bijdraagt aan een bedrijf gedurende de gehele periode dat ze zaken blijven doen met het bedrijf.

Betekenis: Retentiewaarde

De retentiewaarde - ook wel klantbehoud waarde - is een cruciale parameter in de wereld van marketing. Het verwijst naar de totale waarde die een klant bijdraagt aan uw bedrijf gedurende de gehele periode dat ze in zaken blijven met u. In eenvoudige termen, het is de projectie van de toekomstige inkomsten die een klant zal genereren voor uw onderneming.

Hoe wordt de retentiewaarde berekend?

Berekenen van de retentiewaarde kan complex zijn en variëren afhankelijk van het bedrijfsmodel en inkomstenstroom. Echter, het algemene idee is om eerst de klantlevensduur te berekenen - hoe lang een klant gemiddeld blijft - en vervolgens vermenigvuldigen met de gemiddelde uitgaven van de klant tijdens die periode.

Waarom is de retentiewaarde belangrijk?

Retentiewaarde is essentieel om inzicht te krijgen in klantloyaliteit, wat op zijn beurt helpt bij het plannen van toekomstige marketing- en sales-investeringen. Het behouden van klanten is meestal winstgevender dan het werven van nieuwe klanten, en het meten van de retentiewaarde zal u hierbij ondersteunen. Het is ook nuttig bij het bepalen welke klanten uw meest winstgevende zijn, zodat u de klantenservice en marketinginspanningen hierop kunt richten.

Welke diensten bieden wij aan?

Ontdek de details van elke dienst door erop te klikken voor meer informatie.

Benieuwd wat er mogelijk is? Plan een kennismaking in!

Ontdek de mogelijkheden voor jouw bedrijf. Plan vandaag nog een vrijblijvende kennismaking in en laat ons je wegwijs maken in de wereld van online marketing. Samen gaan we op zoek naar kansen en oplossingen die bij jouw bedrijf passen. Klik hier om een afspraak te plannen!

Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Laten we kennismaken!
Persoon - Jasper van Hardeveld

Jasper van Hardeveld

Digital Partner

Kennismaken? Klik hier

Al onze marketingtermen

Onze software
& technologieën

Wij onderscheiden onszelf door gebruik te maken van de beste software en technologieën.

Benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen?

Neem contact op!